Politika

Dubrovački HSS-ovci redom dali ostavke i napustili stranku

Dubrovački HSS-ovci redom dali ostavke i napustili stranku

Većina članova Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke Dubrovnik podnijela je ostavku na svoje funkcije u stranci te je zatražila ispis iz članstva HSS-a.

Ističe se to u priopćenju kojeg je medijima uputio Niko Butigan, bivši podpredsjednik GO HSS Dubrovnik.

– Većina članova Gradskog odbora HSS-a Dubrovnik izrazila je oštro neslaganje s odlukom Glavnog odbora o izlasku na predstojeće parlamentarne izbore sa SDP-om. Mišljenja smo kako Hrvatska seljačka stranka i Socijaldemokratska partija Hrvatske ne dijele iste vrijednosti i ne baštine isti svjetonazor. Političke stranke svoje postojanje temelje na ideologijama i svjetonazorima, shodno čemu moraju imati i iste vrijednosti da bi mogle zajednički provoditi političke programe – stoji u priopćenju.

– Iz tog razloga, natpolovična većina članova Gradskog odbora podnijela je ostavku na svoje funkcije u stranci te je zatražila ispis iz članstva HSS-a. Ovom prilikom želimo istaknuti kako je većina od nas u Hrvatskoj seljačkoj stranci više od desetljeća te donošenje ovakve odluke nije bilo lako, no mi nismo spremni na predstojećim izborima gaziti svoja uvjerenja, i prodati se za par fotelja. Ne možemo “zaboraviti” da smo se samo prije nekoliko mjeseci kao pripadnici demokršćanske, pučke stranke na izborima suprotstavili stavovima današnjeg partnera – ističe se u priopćenju.

– Duboko smo uvjereni kako Hrvatska seljačka stranka istinski pripada demokršćanskoj opciji, a svoje pučko opredjeljenje dokazuje i članstvom u Europskoj pučkoj stranci. Dom, narod, obitelj i Domovina vrlo se teško mogu štititi djelujući u opciji koju je HSS odabrao, a čemu smo, nažalost, imali priliku ne tako davno svjedočiti – zaključuju bivši HSS-ovci.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ O NATJEČAJU ZA DOZVOLE ‘Prijeti nam totalni kaos i nered na pomorskom dobru’

Dulist

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić