Aktualno

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Plenković: 'Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine'

HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora. Šef HDZ-a Andrej Plenković obratio se večeras javnosti i članovima svoje stranke iz HDZ-ova stožera u zagrebačkom hotelu Westin.

– Ono što je bitno je da je HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima – naveo je Plenković te dodao da je još važnije da od sutra ujutro kreću u dogovaranje nove parlamentarne većine kako bi kreirali treću Vladu HDZ-a.

Čestitao je i drugim strankama koje su, kako navodi, poražene od strane HDZ-a. Naveo je i da je kampanja vođena u zahtjevnim kontekstima kao što je, kako je rekao, kršenje Ustava od strane Milanovića.

– Večeras, nakon što smo ih treći put porazili, oni i dalje govore o nekakvoj vladi nacionalnog spasa koja bi nas valjda trebala spasiti od Schengena, i Rafalea, i Pelješkog mosta – rekao je Plenković osvrnuvši se na SDP.

Istaknuo je kako neke stranke, umjesto da im čestitaju, provode retoriku i govor mržnje prema HDZ-u. Obećao je također pozvati one stranke koje ne pokazuju takvu isključivost.

– Vodit ćemo računa o interesima hrvatske države, a jedan je ključan interes. Čuvanje stabilnosti i hitno formiranje sabora i vlade, samo tako u ovim okolnostima u kojima se Europa i svijet nalaze možemo zajamčiti socijalnu sigurnost za hrvatske građane – zaključio je Plenković.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist

DUBROVČANI IZVAN GRADA Vedrana Kristić Krsnik: Ljubav je presudila da se vratim u Zagreb gdje sam studirala

Ivana Mijić Vulinović

NOVI PROGRAM KINEMATOGRAFA DUBROVNIK Što pogledati u kinima?

Dulist