Aktualno

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

branko bacic

Ova naša pobjeda je dokaz da pobjeđujemo i kada je izlaznost velika – komentirao je relativnu pobjedu HDZ-a dosadašnji potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić, koji je ujedno bio prvi na listi u 10. izbornoj jedinici. Uz to je dodao što misli o izjavama Dalije Orešković te poslao nekoliko poruka predsjednika Zorana Milanovića.

– Zahvalio bih se svim našim sugrađanima koji su danas izašli na izbore i koji su dali glas HDZ-u, ali i onima koji nisu, iz razloga što nam je ta velika izlaznost dala snažan legitimitet. Puno puta su nam osporavali kako samo pobjeđujemo kada je mala izlaznost. Znate da su nam predizborne ankete davale oko od 62 do 63 mandata. Međutim, nakon završetka izbora, odnosno službenih rezultata DIP-a, budemo uvijek nešto malo bolji, što se večeras dokazalo. Ova pobjeda HDZ-a je potvrda našeg rada te priznanje našim postignućima u proteklih osam godina – rekao je Bačić te komentirao navode Orešković da HDZ nije domoljubna stranka.

– Mislim kako gospođa Orešković nije vrijedna komentara. Da u ovoj izbornoj noći ne možeš preskočiti vlastitu sjenu i čestitati izbornom pobjedniku. To je nedopustivo u politici! Jedna je stara poslovica ‘niti se u pobjedi uzvisi, niti se u porazu ponizi’. Nisam mogao vjerovati da je pri izlaznosti preko 60 posto u Hrvatskoj, ona osporila pobjedu i još docirala, to je neprihvatljivo – rekao je te odgovorio na pitanje RTL-ove novinarke o predsjedniku Milanoviću.

– Ovi izborni rezultati su velika poruka Zoranu Milanoviću. Druga stvar koju bi mu poručio je to da se pokuša vratiti u ustavno-pravni okvir te da postane predsjednikom svih građana Republike Hrvatske ako je to više moguće. I treća poruka koja mi se čini da treba biti upućena njemu je ta, kako mu je ovo veliki teret u budućoj političkoj karijeri pa i na predsjedničkim izborima – poručio je Bačić.

Pročitajte još

Studenti Sveučilišta u Dubrovnik od sada će moći stažirati u Coca-Coli

Dulist

SUTRA OD 18 DO 22 SATA Zbog utrke Pelješkim mostom privremena regulacija prometa!

Dulist

Sredinom rujna počinje sanacija skalina uz Jezuite!

Dulist