Zanimljivosti

Plan Grada za slijepe osobe “Dotakni i vidi”

Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik i Tifološkim muzejom grada Zagreb razvio je poseban projekt – plan grada Dubrovnika (odnosno plan stare gradske jezgre) za slijepe osobe.

Riječ je o projektu na kojem su učenici Gimnazije Dubrovnik, Ena Mutapčić i Borna Čutić, zajedno sa svojim mentorom prof. Jozom Serdarevićem, radili protekle dvije godine.
 
Plan Grada za slijepe podržao je financijski Grad Dubrovnik, a izrađen je na Braillevom pismu ili brajici, s prikazom stare gradske jezgre i označenim najvažnijim kulturno-povijesnim znamenitostima.

Na press konferenciji i promociji koja je zakazana za petak, Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho, poklonit će plan grada 'Dotakni i vidi' Turističkoj zajednici grada Dubrovnika za potrebe stranih i domaćih gostiju koji posjećuju Dubrovnik, i to u engleskoj i hrvatskoj verziji.

Promociju plana grada Dubrovnika za slijepe osobe zajednički organiziraju Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Procvjetao mjenduo u Župi dubrovačkoj!

Dulist

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija