DuList IN

PIONIR ‘BODY MODA’ Najtetoviraniji čovjek na svijetu posjetio Dubrovnik

PIONIR 'BODY MODA' Najtetoviraniji čovjek na svijetu posjetio Dubrovnik

Svjetski poznati tattoo majstor, piercer i pionir ‘body moda’ iz Venezuele Emilio Gonzalez svoj odmor od turneje svjetskim tattoo festivalima i konvencijama iskoristio je za posjet Dubrovnik u društvu svoje životne družice Americe Norono Oree.

‘Ukrašeni’ momak iz Caracasa prvu je tetovažu dobio s 11 godina, lice Freddieja Mercuryja, a danas mu je 85 posto tijela pokriveno raznim ‘crtarijama’. Studirao je medicinu u Venezueli, a u španjolskom Las Palmasu studirao je plastičnu kirurgiju, odnosno specijalizirao se u području kirurške implantologije. Smatra ga se jednim od najboljih, ali i najradikalnijih majstora ‘body moda’ (body modification) u Južnoj Americi i u svijetu, a specijalnost su mu ‘body suit’, podkožni implantati, bifurkacija jezika, piercing…

Sudjelovao je u nekoliko dokumentaraca koje su na temu ‘body moda’ snimali National Geographic i People+Arts. Najveću slavu dobio je nakon što je jednog svog sunarodnjaka ‘pretvorio’ u lik Red Skulla, a jednog transseksualca u iz Indije u ‘Dragon Lady’.

Na specijaliziranim festivalima i konvencijama diljem svijeta (dosad je obišao 40 država) ovaj 40-godišnjak tetovira i modificira tijela, a vlasnik je i tri tattoo studija: dva u rodnoj Venezueli te jedan u Los Angelesu.

-Mislim da sam među rijetkim, ako ne i jedini ‘modifier’, koji je radio gotovo sve dijelove ljudskog tijela, od običnog implantata do amputacije nogu. Ljudi vjeruju da smo ludi što mijenjamo svoj izgled, ali nitko ne kritizira užas koji se svakodnevno događa u svijetu – izjavio je u jednom intervjuu simpatični Emilio, koji je istaknuo da je u tisućama ‘operacija’ odbio samo jedan zahtjev. Jedan je Amerikanac, naime, zatražio da mu ukloni spolovilo zbog razloga koji nisu za ovaj medij.

Foto: Instagram

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist