Politika

Pezove su izjave skandalozne

Pezove su izjave skandalozne

Iako su željeli  zadržati izbore za temeljne ogranke HDZ-a u stranačkim okvirima, te o svemu izaći u javnost 17. ožujka, u ime 1300 članova dubrovačkog HDZ-a,

morala se održati konferencija za novinare, rekla je predsjednica Dubravka Šuica dodavši:

-Neki su nas pojedinci iz tzv. druge struje, kojoj ne želimo priznati da postoji, uvrijedili sramotnim medijskim istupima – istaknula je osvrnuvši se na jučerašne izjave kandidata za predsjednika GO HDZ-a Dubrovnik Blaža Peza:

-Te izjave su skandalozne i zaslužuju brisanje iz članstva, no kako smo mi demokrati, kršćani i liberali ako treba, mi mu to ne zamjeramo pa i pripisujemo mladosti – naglasila je dodavši kako su takve izjave „prevršile svaku mjeru“, te kako "sve te objede" odbacuje sa „gnušanjem i gađenjem“.

-Taj mladi gospodin je svoje kolege nazvao mulcima. Oni su lijepili plakate i vikali Frano Frano, JadrE Jadre, Branko Branko. Tada nisu bili mulci" – naglasila je Šuica istaknuvši kako dosadašnji rezultati izbora u temeljnim ograncima dovoljno govore.

-Rezultat ovih demokratskih izbora provedenih tajnim glasovanjem je 6 : 0. Mogu razumjeti frustracije, ali ne i nekulturu i uvredu – napomenula je.

Također je novinare izvijestila o zaključcima koji su doneseni na jučerašnjem hitnom sastanku GO HDZ – a Dubrovnik. Jedan od zaključaka je da ukoliko više institucije stranke utvrde bilo kakve nepravilnosti u izborima za temeljne ogranke, za koje smatra da ih nije bilo, u dubrovačkom HDZ-u spremni su ponoviti skupštine tih ogranaka. Također, naglasila je Šuica, odbacuju  svaku pomisao „političkog inženjeringa“, za što ih je optužio Blaž Pezo.

-Stoga je donesena odluka da se sva tri primorska ogranka ponovno ujedine u jedan jer nam ne treba da nas zbog toga optužuju za politički inženjering – naglasila je dodavši kako je i sam Pezo dignuo ruku za tu odluku.

– Ovim smo željeli rastereriti dušobrižnike u Županijskom odboru – zaključila je Šuica.

Na novinarsko pitanje što ako ŽO HDZ-a sutra  ipak raspusti dubrovački GO, odgovorila je:
– Mislim da se neće ni sastati jer smo sami to riješili. Voljela bih vidjet tko će raspustiti ovaj ogranak-zaključila je Dubravka Šuica.

Njen suradnik Antun Kisić, osvrnuo se na pravilnike i Statute HDZ-a, istaknuvši kako optužba za zloupotrebu maloljetnika tijekom izbora za temeljne ogranke ne stoje jer pravo glasa imaju svi članovi stranke, a u mladež se može učlaniti već sa šesnaest godina.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović