Politika

PETROV OVJERIO IZJAVU „MOST neće u postizborne koalicije“

PETROV OVJERIO IZJAVU „MOST neće u postizborne koalicije“

Kao što je i obećao, predsjednik MOSTA nezavisnih lista Božo Petrov potpisao je danas u Zagrebu ovjerenu izjavu kojom se jasno odredio o nekoaliranju s nijednom koalicijom ili strankom u formiranju Vlade, bez jasnih reforsmkih uvjeta i rokova.

„Izjava kojom ja Božo Petrov, predsjednik MOSTA nezavisnih lista uoči izbora za zastupnike u Hrvatskom saboru 2015. godine, potvrđujem suglasnost svih kandidata MOSTA na zajedništvo do kraja mandata.

Zastupnici MOSTA neće pojedinačno ulaziti u razgovore niti se jednostrano prikloniti nijednoj koaliciji ili stranci pomažući im tako formirati Vladu, bez jasnih reformskih uvjeta i rokova koje može postaviti samo nacionalno vijeće MOSTA.

U slučaju da neki od zastupnika napusti platformu MOSTA i pojedinačno se prikloni takvoj koaliciji ili stranci, pružajući mogućnost stjecanja saborske većine, osim isključivanja iz MOSTA tog zastupnika, MOST će novac primljen iz državnog proračuna za kampanju za to zastupničko mjesto vratiti u državni proračun.

S druge strane, ako se MOST nezavisnih lista jednostrano pridruži nekoj koaliciji ili koalira s nekom strankom koja je upravljala Hrvatskom u proteklih desetak godina i omogući joj time većinu u Hrvatskom saboru, jamčim da ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika MOSTA nezavisnih lista te svoj eventualni saborski mandat staviti MOSTU na raspolaganje.

Ovu izjavu potvrđujem svojim potpisom.

U Zagrebu, 6. studenog 2015.

Božo Petrov“, stoji u ovjerenoj izjavi.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist