Politika

FOTO Bačić: Maćehinski odnos Vlade najbolje se vidi u Pelješkom mostu

FOTO Bačić: Maćehinski odnos Vlade najbolje se vidi u Pelješkom mostu

Kandidat HDZ-a za Sabor u 10. izbornoj jedinici Branko Bačić rekao je u petak u Dubrovniku kako se Vlada Zorana Milanovića maćehinski odnosila prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te dodao kako se tragikomičnost njihova rada najviše očituje u projektu Pelješkog mosta.

Bačić je na konferenciji za novinare istaknuo kako se maćehinski odnos Vlade prema jugu Hrvatske ogledao u zastavljanju ili odustajanju od projekata koji su Dubrovačko-neretvanskoj županiji važni.
– Sjetite se da je autocesta što se tiče njihove koalicije završena, što se tiče nas nije. Brza cesta do zračne luke Dubrovnik nije ni spomenuta. Srušili su naš Pelješki most i odustali su od gradnje, a u isto vrijeme u nijednom strateškom dokumentu nema nigdje izrijekom spomenut Pelješki most, nema novog projekta ni građevinske dozvole niti su aplicirali za taj projekt Europskoj komisiji – rekao je Bačić te dodao kako se ‘tragikomičnost rada Vlade ogleda i u porukama koje ovih dana stižu iz BiH.
– Iz BiH ovih dana dobivamo poruke kako se s Hrvatskom još ništa nije dogovorilo i kako o Pelješkom mostu treba biti govora na razini dviju država. U tome se ogledava tragikomičnost rada ove Vlade jer su zaustavili gradnju, a ništa nisu napravili da osiguraju njegovu brzu realizaciju – rekao je Bačić.
Dosadašnji tijek kampanje sa strane Domoljubne koalicije ocijenio je kao izuzetno pozitivnu.
– Nijednom riječju nismo se osvrtali na naše političke suparnike u smislu laži i neistina, ostali smo na visokoj razini političke komunikacije i bili smo usmjereni na prezentaciju našeg programa -rekao je Bačić.
Na konferencija je bila i kandidatkinja HDZ-a za Sabor Sanja Putica koja se zahvalila medijima na korektnom i stručnom praćenju kampanje te istaknula kako se nada da su građani prepoznali kako ljude tako i program stranke.
– Nadam se da su građani prepoznali naš program i da su u nama prepoznali ljude koji taj program mogu realizirati – rekla je Putica.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist