Kultura

‘Pažljiva kronika’ još jedne male stvaraonice

Mala stvaraonica

 Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održao se i ove subote i to u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, gdje je u tijeku retrospektivna izložba Pažljiva kronika tišine dubrovačkog likovnog umjetnika Pera Šantića.

Osim motiva izložbe postavljene u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, na drugoj su radionici posvećenoj ovoj izložbi djeca imala priliku upoznati se pobliže i s drugim dijelom izložbe te su tako prošetali i do Atelijera Pulitika, razgledajući zanimljive reljefe i najnovije instalacije rađene od nađenih predmeta i raznovrsnih materijala.

Kreativne i zaigrane kombinacije prisutne u izloženim radovima bile su tako tema i inspiracija za stvaranje vlastitih umjetničkih instalacija i objekata.

Ova je radionica bila posebna, budući da su djeca imala priliku upoznati i umjetnika te s njime porazgovarati o njegovu načinu rada, saznati kako je nastalo koje djelo, gdje je skupljao inspiraciju… A mi smo ih ‘uhvatili’ pri kreativnoj izradi vlastitih djela!

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se svake subote s drugom tematikom, u terminu od 11:00 do 12.:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

 Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije svaki tjedan do petka do 12:00 sati i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

 

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist