Aktualno

PAULINO HENDIĆ ‘Danas smo sanirali sedam krovova. Ostat ćemo u Petrinji i Sisku koliko god treba’

Veliko srce za Petrinju pokazala je i ekipa ‘Meštra Hendića’. Nije im trebalo puno da se odluče, još sinoć su se uputili u Petrinju s građevinskim materijalom kako bi pomogli ljudima u spašavanju njihovih kuća koliko ih se god može spasiti. U Petrinju su stigli u 2 sata u noći i odmah krenuli u akciju.

-Imamo tvrtku za kompletna renoviranja i bilo je logično da krenemo pomoći ljudima. Došli smo u Petrinju s tri ekipe od osam ljudi. Radimo i popravljamo sve što treba, izbacujemo šut i saniramo krovove. Danas smo sanirali sedam krovova. Sutra nastavljamo s akcijom. Stavili smo se u cijelosti na raspolaganje. Mislim da za ovakve stvari ne treba nikoga pozivati. Svatko tko je normalan i suosjeća uključio bi se u takvo nešto. Ja sam bio u Slavoniji, momci su krenuli iz Grada te smo odmah prionuli poslu – rekao nam je vlasnik tvrtke Meštar Hendić Paulino Hendić.

Stare su kuće, govori, u raspadu, a ostalo ne izgleda toliko katastrofalno, nove kuće dobro se drže.

-Najviše pomažemo u okolnim selima, tamo je najteža situacija. Centar grada je jako stradao, tamo su najčešće stare kuće i zgrade. To će se trebati srušiti i graditi iz nova. Jučer kad smo došli podijelili smo odmah i jedan kamion hrane koji je stigao iz Mokošice s našim momcima. Ostat ćemo u Petrinji i Sisku gdje smo trenutno sve dok nas ljudi budu trebali. Idemo raditi i pomoći maksimalno – zaključio je za DuList Paulino Hendić.

Foto: Paulino Hendić

Pročitajte još

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija