Aktualno

Cavtaćanin Davor Grbić nakon dva dana u potresom pogođenoj Petrinji: Nedostaje građevinskog materijala!

Sudski vještak iz Cavtata Davor Grbić proveo je dva dana u Petrinji i okolnim selima pogođenim strašnim potresom. Poručio je kako pomoć stiže iz svih dijelova Hrvatske pa su tako skladišta puna hrane i odjeće. Međutim, napominje, nedostaje im građevinskog materijala.

-Razmjeri štete su strašni. U gradu je nešto čišće, pomalo se počelo i popravljati, ali je van grada kaos od ruševina. Posebno je teško u selima gdje uglavnom žive stari ljudi i to najčešće sami. Ljudima je jako važno zaštititi svoje domove kako bi sačuvali i ono malo što se da spasiti. Treba im čavala, najlona, drva, stakla, pur pjene, gipsa, Ytong blokova, silikona, kabela, cijevi, ma svakog građevinskog materijala – istaknuo je Grbić.

Ovaj Cavtaćanin na raspolaganje je stavio i svoju termovizijsku kameru te je i tako cijelu noć pomogao stručnim službama prilikom pretrage ruševina.

Poslao nam je fotografije iz Hrvatske Kostajnice gdje su također zabilježene velike štete od potresa koji se osjetio zapravo diljem Hrvatske. Riječ je uglavnom o materijalnoj šteti na krovovima, dimnjacima te napuklim zidovima. U Sisku se pak zbog potresa raspukla i cesta.

Foto: Davor Grbić

Pročitajte još

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija