Aktualno

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

sveti mihajlo misa3

Na današnji blagdan sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, ovog je petka u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku održana sveta misa. Na njoj su, pored vjernika župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je pater Mirko Nikolić koji je u svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo ime Gabrijel koji znači Snagu Božju – jer je navijestio Gospodina i njegovu snagu koja će se boriti protiv zloga da ga prokaže i razbaštini.
-U nutrini svakog od nas bore se dva duha. Jedan predstavlja zlo, bijes, zavist, ljubomoru, pohlepu, krivnju, grijeh, laž, predstavlja sve ono što nije dobro, i onaj drugi koji predstavlja dobro, ljubav, čistoću. Danas molimo svetog Mihovila da bdije nad nama i da nas čuva od zlog duha i štiti od svih njegovih zamki – rekao je.
Na kraju propovijedi policajkama i policajcima poželio da nam upravo sveti Mihovil bude putokaz koji nas trajno upozorava da Bog uvijek mora biti na prvom mjestu, jer ako je On na prvom mjestu onda i sve ostalo dolazi na svoje mjesto.

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist