Aktualno

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

Na današnji blagdan sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, ovog je petka u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku održana sveta misa. Na njoj su, pored vjernika župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je pater Mirko Nikolić koji je u svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo ime Gabrijel koji znači Snagu Božju – jer je navijestio Gospodina i njegovu snagu koja će se boriti protiv zloga da ga prokaže i razbaštini.
-U nutrini svakog od nas bore se dva duha. Jedan predstavlja zlo, bijes, zavist, ljubomoru, pohlepu, krivnju, grijeh, laž, predstavlja sve ono što nije dobro, i onaj drugi koji predstavlja dobro, ljubav, čistoću. Danas molimo svetog Mihovila da bdije nad nama i da nas čuva od zlog duha i štiti od svih njegovih zamki – rekao je.
Na kraju propovijedi policajkama i policajcima poželio da nam upravo sveti Mihovil bude putokaz koji nas trajno upozorava da Bog uvijek mora biti na prvom mjestu, jer ako je On na prvom mjestu onda i sve ostalo dolazi na svoje mjesto.

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

Sjajni rezultati učenica i učenika TUŠ-a na natjecanju ‘Match Race’

Dulist

[FOTO] Dubrovčani učili kako smanjiti rizik od katastrofa

Dulist

‘IZBJEGAO SAM SMRT’ Andrija Seifried: ‘Bio sam pet dana u genovskoj bolnici. Ali, dobro sam!’

Maria Prkut