Aktualno

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

sveti mihajlo misa3

Na današnji blagdan sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, ovog je petka u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku održana sveta misa. Na njoj su, pored vjernika župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je pater Mirko Nikolić koji je u svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo ime Gabrijel koji znači Snagu Božju – jer je navijestio Gospodina i njegovu snagu koja će se boriti protiv zloga da ga prokaže i razbaštini.
-U nutrini svakog od nas bore se dva duha. Jedan predstavlja zlo, bijes, zavist, ljubomoru, pohlepu, krivnju, grijeh, laž, predstavlja sve ono što nije dobro, i onaj drugi koji predstavlja dobro, ljubav, čistoću. Danas molimo svetog Mihovila da bdije nad nama i da nas čuva od zlog duha i štiti od svih njegovih zamki – rekao je.
Na kraju propovijedi policajkama i policajcima poželio da nam upravo sveti Mihovil bude putokaz koji nas trajno upozorava da Bog uvijek mora biti na prvom mjestu, jer ako je On na prvom mjestu onda i sve ostalo dolazi na svoje mjesto.

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist