Županija

PARTNERSKI SASTANAK Projekt ‘Putevima prošlosti’ ušao u završnu fazu

Partnerski sastanak projekta ‘Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’ održan je u utorak u palači Ranjina. Uz nositelja projekta, Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu agenciju DUNEA koja operativno i administrativno provodi projekt, sastanku su nazočili i ostali projektni partneri koji su izvijestili o aktivnostima koje su im preostale u posljednjoj godini provedbe projekta.

Nazočne je u ime župana Nikole Dobroslavića pozdravila zamjenica župana Žaklina Marević, te je riječ prepustila Sandi Barkiđiji, višoj stručnoj suradnici Regionalne agencije DUNEA.

‘Ušli smo u zadnju godinu projekta, te radovi na Zavičajnoj kući u Slanome i muzejima u Korčuli i Smokvici se privode kraju, kao i znanstvena istraživanja i edukacije. Ono na čemu svi skupa moramo poraditi, uz Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije, jest promocija samog projekta koji je brendiran pod nazivom ‘Putevima prošlosti’, istaknula je Barkiđija.

Na projektu još sudjeluju i Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatski restauratorski zavod – Dubrovnik, Općine Dubrovačko primorje, Smokvica i Mljet, Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA, Obrt za restauriranje namještaja Depolo i putnička agencija Dominium Travel.

Predstavnici projektnih partnera pojedinačno su izvijestili o trenutnim fazama projekta, te dogovorili sljedeće korake kako bi se projekt uspješno priveo kraju.

Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, a iznos bespovratnih sredstva je 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pročitajte još

Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.

Dulist

POZIV ŽUPSKIM IZNAJMLJIVAČIMA Osigurajte besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima KB Dubrava

Dulist

Vučković u Pločama najavila novu mjeru za nadoknadu gubitka poljoprivrednicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija