Aktualno

Papa Franjo tradicionalno u podne poslao božićnu poruku Urbi et orbi

Papa Franjo tradicionalno u podne poslao božićnu poruku Urbi et orbi

Drugu godinu zaredom Božić se i u Vatikanu dočekuje u ozračju pandemije izazvane koronavirusom. Papa Franjo tradicionalno u podne s balkona bazilike svetog Petra poslao je božićnu poruku Urbi et orbi – Gradu i svijetu. Pozvao je na prestanak sukoba među ljudima te istaknuo da u djetešcu prepoznamo Boga, prenosi HRT.

– U hladnoći noći pruža malene ručice prema nama i dolazi nam sve dati. Molimo ga za snagu. Djetešce Isuse daj mir i slogu Bliskom istoku i čitavom svijetu. Tješi afganistanski narod koji je više od 40 godina u kušnji sukoba. Budi svjetlo i potpora za sve one koji plivaju i rade ako treba i protiv struje. Ne dopusti da se Ukrajinom proširi rat. Svrgni svoj pogled na narode koji žive u zemljama sjeverne Afrike, ublaži bol braće i sestara koji pate zbog sukoba u Sudanu. Bože daj zdravlje bolesnima, učini srca velikodušnima da se potrebna medicinska skrb, a posebno cjepiva osiguraju onima kojima je najpotrebnije – rekao je među ostalim Papa.

-Dijete nam se rodilo, ono je riječ koje je postalo djetešce, Kriste nauči nas kročiti s tobom putevima mira, istaknuo je.

Foto: Vatican News/Screenshot

 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist