Zanimljivosti

Palčići i u Dubrovniku

Klub roditelja nedonoščadi Palčići 23. ovog mjeseca otvara svoja vrata i u Dubrovniku.

Iz Kluba stoga pozivaju sve roditelje, ali i one koji se žele na bilo koji način uključiti u rad Kluba da se pridruže otvorenju.
– Postoje među nama mali hrabri ljudi koji se od samog rođenja bore za svoj život. Svojom neizmjernom snagom i hrabrošću zadužili su roditelje, ali i cjelokupnu javnost da govore i pišu o njima i njihovom svijetu. Neka se zna da postoje, neka se zna da je njihova hrabrost i snaga nemjerljiva, neka se zna da su među nama i da je njihova borba zaista iskonski izraz vrijednosti života – navodi se u priopćenju za medije, uz napomenu kako se u Hrvatskoj godišnje rodi između dvije i dvije i pol tisuće nedonoščadi.

Klub roditelja nedonoščadi Palčići prva je udruga u Hrvatskoj osnovana s ciljem podizanja svijesti i dugoročnog unapređenja skrbi za prijevremeno rođenu djecu i podršku njihovim obiteljima. Cilj Kluba je pružiti pomoć i podršku roditeljima nedonoščadi kroz razmjenu iskustava, organizaciju stručnih predavanja i radionica te osnivanje savjetovališta kako bi roditeljima, uz pomoć vanjskih suradnika i stručnjaka različitih struka, pružili sve potrebne informacije i pomoć.

Klub organizira i grupne podrške u kojima, u toploj i nekritičnoj atmosferi, žele potaknuti zbližavanja i prijateljstva kroz razmjenu proživljenih iskustava kako bi se umanjio osjećaj usamljenosti kroz koji prolazi većina roditelja nedonoščadi u tom iznimno osjetljivom i zahtjevnom razdoblju za bebe i roditelje.
Informacije o Palčićima možete saznati na www.palcici.hr ili na Facebooku www.facebook.com/palcici, a o podružnici Kluba u Dubrovniku detaljnije na e-mail adresi dubrovnik@palcici.hr ili na brojeve mobitela 091/271-2754 (Irena), te 099/513-0380 (Tea).

Pročitajte još

Što su sve najmlađi naučili na radionicama Zajednice tehničke kulture?

Dulist

AMBASADORICA PROJEKTA ‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Sanja Putica na prijemu kod predsjednika Đukanovića

Dulist

Na ređenje mons. Roka Glasnovića stigao i Marko Perković Thompson

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija