Kultura

PALAČA SPONZA Četiri mladića na babljem ljetu pokazala bogatstvo svoga stvaralaštva

MOZAIK CETIRI MLADICA

Dubrovački slikari Josip Škerlj, Vedran Grabovac, Mišo Baričević i Loren Ligorio u ponedjeljak navečer, pred brojnom dubrovačkom publikom, prikazali su svo bogatstvo svoga stvaralaštva u izložbi naziva ‘Četiri mladića na babljem ljetu’

– Najteže je na ovakvoj izložbi odlučiti, koji je od ova četiri umjetnika najviše prirastao srcu. Svaki od njih ima svoju snagu i svoj šarm. Dok su opet potpuno različiti. Grabovac koji radi srcem i koji je kolorist, Baričević koji je više sklon crtanju, Ligorio koji je intelektualac i Škerlj koji ima tu svoju snagu i strahovitu dinamiku, a koji je ovu grupu i stvorio i vodio – prigodno je o izložbi poručio mr.sc. Teo Trostmann.

Na izložbi su se mogla vidjeti razna djela umjetnika koja, na prvi pogled kao da ne mogu biti više drukčija, a opet povezana bojama i motivima, jednako kako i njihove autore povezuje život.

– A gledajte. Kad smo bili djeca onda su nam govorili vi ste tri mušketira plus jedan. Zatim smo gledali film i shvatili smo da je tako, mi smo četiri mušketira, ali u našem ‘babljem ljetu’. Moji radovi ovdje su zapravo reciklaža starijih radova sa ponekim dodatcima, ali tako vam je to, ja ljudima brzo dosadim – šaljivo je poručio jedan od ‘mladića’ umjetnik Josip Škerlj.

 

Pročitajte još

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist

Jeste li poslušali novu pjesmu klape Kaše ‘Ti si moja sudbina’?

Dulist