Zanimljivosti

Ovo su razlozi zbog kojih ste cijelo vrijeme umorni

Ovo su razlozi zbog kojih ste cijelo vrijeme umorni

Ako je pospanost i umor nešto što vas često muči, možda griješite u nekim navikama buđenja, kaže stručnjak za spavanje James Wilson, a prenosi Index. Nekoliko je razloga za konstantan umor, primjerice – ne budite se uz prirodno svjetlo. Odnosno, ako spavate u zamračenoj sobi, ustajanje iz kreveta moglo bi biti izazovno. Također, trebali biste imati rutinu buđenja.

Velikazlog ovaj stručnjak pronalazi u pogrešnim rutinama prije odlaska u krevet uvečer.
– Možemo se buditi umorni ako legnemo dok smo pod stresom ili imamo previše kofeina u tijelu. Teže je zaspati ako legnemo nakon teškog obroka, gledanja televizije ili ispijanja kave – ističe Wilson.

Kada je jutarnji umor ozbiljan problem?

Osim navedenog, postoje i druge stvari koje nas čine umornima i uglavnom nisu povezane sa spavanjem. Nedostatak vitamina D ili željeza, stres, anksioznost, loša prehrana te nedostatak tjelovježbe također su uobičajeni problemi.

Jedan od najčešćih krivaca za umor je apneja. Osobe koje pate od tog stanja prestaju disati u kratkim intervalima tijekom noći, a da to ne znaju. To uzrokuje često hrkanje.

Anemija, dijabetes i sindrom kroničnog umora samo su neki od drugih mogućih medicinskih uzroka vašeg stalnog osjećaja umora. Stanja mentalnog zdravlja, uključujući anksioznost i depresiju, također mogu uzrokovati da se osjećate umorno ili bez energije.

Photo by Abbie Bernet on Unsplash

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist