Urednički izborVaše vijesti

‘OVO JE UŽAS’ Banka podigla cijene usluga k’o iz šale, poskupjele razne naknade

'OVO JE UŽAS' Banka podigla cijene usluga k'o iz šale, poskupjele razne naknade

Nakon povećanja naknada za podizanje ‘keša’ s vlastitih računa koje su banke uvele prije koju godinu, sada dolazi do novih povećanja u naknadama za razne bankovne usluge. Konkretno u ovom slučaju, na koji nas je uputila naša čitateljica, radi se o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama OTP banke. ‘Ovo je užas’, istaknula je među ostalim. Riječ je o izmjenama koje se odnose za transakcijske račune, usluge platnog prometa i on-line bankarstva, a o kojima je obaviještena preko e-maila. Navedene izmjene stupaju 8. svibnja 2021.

Naime, mijenja se naknada za izvršenje usluge po SEPA izravnom terećenju. Visina naknade s dvije kune po izvršenom nalogu povećava se na 1 posto od iznosa naloga – minimum dvije kune, a maksimum dvadeset kuna. Nadalje, što se tiče nacionalnog kreditnog transfera u korist računa fizičkih osoba u banci – u poslovnici banke, dolazi do izmjene visine naknade s nula kuna po izvršenom nalogu na jednu kunu! OTP diže naknadu za otkup efektivne valute od fizičkih osoba s 25 kuna po transakciji na 30 kuna po transakciji. Što se tiče korištenja računa jednog opunomoćenika, tu se mijenja visina naknade smanjuje pa sad više ne iznosi 12 kuna nego – dvije kune mjesečno.

Za vođenje tekućeg računa domaće fizičke osobe (izuzev Studentskog tekućeg računa i računa djece mlađe
od 15 godina), visina naknade se povećava za jednu kunu te ada iznosi 12 kuna mjesečno. Za vođenje tekućeg računa strane fizičke osobe (izuzev računa djece mlađe od 15 godina), također se događa izmjena visine naknade, isto s 11 kuna mjesečno na 12 kuna mjesečno. Dolazi i do izmjene mjesečne članarine za uslugu Automatski SMS (ukoliko klijent nije korisnik usluge OTP Direkt). Visina naknade na mjesečnoj razini nije više pet kuna nego sedam kuna. Također, visina naknade za mjesečnu članarinu za uslugu Automatski SMS (ukoliko klijent koristi uslugu OTP Direkt), nije više dvije kune nego četiri kune mjesečno.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist