AktualnoUrednički izbor

OVO JE PROGRAM FESTE Od izložbi, radionica i koncerata… Marko Tolja zapjevat će Sinatru!

OVO JE PROGRAM FESTE Od izložbi, radionica i koncerata… Marko Tolja zapjevat će Sinatru!

Višednevna manifestacija FESTA 2024 DUBROVNIK tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika. Udruga Festa Dubrovnik već više od dva desetljeća organizira raznovrsne kulturno-umjetničke programe ususret festi sv. Vlaha, a u suradnji s brojnim ustanovama u kulturi Grada Dubrovnika i istaknutim udrugama iz Dubrovačko-neretvanske županije, uz sudjelovanje Gospodarske i Obrtničke komore DNŽ.

Ovogodišnja, dvadeset treća manifestacija počinje u utorak, 23. siječnja predstavljanjem prvog romana Žarka Dragojevića “Prolaz na jugoistok” u Art radionici Lazareti u 19 sati. Uslijedit će koncert dubrovačkog benda Embassy 516 s gostima, klapom Kaše i gudačkim kvartetom koji će se u Kazalištu Marina Držića održati u srijedu, 24. siječnja, a taj koncert prati i izložba ilustracija dugogodišnjeg suradnika benda Igora Jurilja, umjetničkog imena Yellow Yuri.

Tradicionalna FESTA OD KLAPA u Kazalištu Marina Držića na programu je u četvrtak, 25. siječnja, s početkom u 20 sati. Na ovom humanitarnom koncertu, uz dubrovačke, nastupit će i klape sa šireg područja županije.

Središnji gala humanitarni koncert posvećen legendarnom Franku Sinatri pod nazivom DEAR MR. SINATRA by MARKO TOLJA u Kazalištu Marina Držića u subotu, 27. siječnja s početkom u 20 sati. Ulaznice za sve koncerte u kazalištu mogu se kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića i online putem servisa www.ulaznice.hr.

Predstave Kazališne družine Kolarin i ove su godine dio bogatog programa Feste 2024 Dubrovnik. U nedjelju, 28. siječnja Kolarini će odigrati dječju humanitarnu predstavu CAREVO NOVO RUHO u Kazalištu Marina Držića, a u utorak, 30 siječnja izvest će komediju DO POSLJEDNJE KAPI KRVI. Ulaznice su u prodaji u Kazalištu Marina Držića i online putem servisa www.ulaznice.hr.

U nedjelju, 28. siječnja u 19 sati DIVE U SV. VLAHU zapjevat će u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. U crkvi Sv. Vlaha nastupit će Diana Hilje, Terezija Kusijanović, Sara Žuvela, Marija Kristina Tomić i Valentina Elizabeta Šilje u pratnji pijanistice Stefani Grbić.

Izložba SVETI VLAHO – ZNAMEN U KAMENU članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u suradnji s UGD, KMD, DMD i MHI bit će otvorena u predvorju Kazališta Marina Držića u ponedjeljak, 29. siječnja u 19 sati.

U srijedu, 31. siječnja u 11 sati održat će se radionica FESTE OD VINA u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i TZG Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za Sv. Vlaha u restoranu Mimoza.
Sljedećeg dana, 1. veljače, uslijedit će predstavljanje monografije 20 GODINA LJETNE ŠKOLE FILMA ŠIPAN u dvorani Visia u 18 sati.

FESTA OD VINA NA KANDELORU održat će se u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ u Gradskoj kavani od 11 sati.

Humanitarna namjena dvadeset treće FESTE usmjerena je obnovi crkve svetoga Vlaha

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist