Urednički izborZanimljivosti

Ovo je pet aplikacija koje biste trebali izbrisati iz mobitela

Ovo je pet aplikacija koje biste trebali izbrisati iz mobitela

Previše aplikacija može bespotrebno zauzeti prostor na vašem uređaju. Dok vam neke gotovo uopće ne koriste, neke druge mogu narušiti vašu privatnost.

Komando navodi pet aplikacija koje biste trebali obrisati s mobitela.

1. APLIKACIJE ZA SKENIRANJE QR KODA
Ove su aplikacije stekle popularnost tijekom pandemije budući da su brojni restorani i kafići odbacili tradicionalne jelovnike i prešli na QR kodove uz koje jednostavnim skeniranjem možete provjeriti što taj ugostiteljski objekt nudi.

Budući da većina pametnih telefona ima već ugrađenu opciju za skeniranje QR koda koju možete pronaći u postavkama samog uređaja, njezino instaliranje nije potrebno.

2. APLIKACIJE ZA SKENIRANJE
Postoje razne aplikacije za skeniranje PDF dokumenata i slično, no one su zapravo sasvim nepotrebne budući da je za to dovoljna kamera na vašem uređaju.

U postavkama kamere možete pronaći niz opcija vezane uz osvjetljenje, izoštravanje i ostalo te ćete tako moći lako skenirati što god treba. Brisanje aplikacija za skeniranje oslobodit će dosta prostora na uređaju, ali i spriječiti da treća strana prikuplja vaše podatke, piše N1.

3. FACEBOOK
Ako ste ovu aplikaciju instalirali prije nekoliko godina, ona zauzima ogroman prostor na vašem uređaju. To je zato što se aplikacije s vremenom spajaju drugim programima u složenu mrežu podataka.

Sve to može usporiti vaš mobitel, a usto će vam nedostajati prostora za nove stvari. Zbog toga se preporučuje da povremeno obrišete aplikaciju pa je ispočetka instalirate.

4. APLIKACIJE ZA SVJETILJKU
Ove su aplikacije bile popularne kad su se pametni telefoni tek pojavili. No, danas svaki od njih dolazi s već ugrađenom svjetiljkom koju je lako upaliti.

Unatoč tome, i dalje postoje brojne aplikacije za svjetiljku, ali njihov glavni cilj je preuzimanje vaših osobnih podataka i mogu biti prilično opasne jer neke od njih mogu sadržavati i viruse.

5. ODREĐENE UGRAĐENE APLIKACIJE
Vaš je uređaj zasigurno prepun aplikacija koje nikad nećete koristiti. One zauzimaju dosta prostora na vašem uređaju, a neke od njih proizvođači zaključaju da ih ne biste mogli obrisati.

To su aplikacije kao PowerPoint, Play Music, FaceTime, Vrijeme, Podcast i brojne druge. Ako ih ne koristite, pokušajte ih deinstalirati, savjetuje Komando, a prenosi N1.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist