Grad

Ovako će izgledati budući vatrogasni dom DVD Zaton

Ovako će izgledati budući vatrogasni dom DVD Zaton

Započeli su radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, a koji se izvode kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje vatrogasnog doma DVD Zaton.

Naime, budući objekt vatrogasnog doma, koji će imati i društvenu namjenu, planira se graditi uz sjeverni rub državne ceste D-8 i preko novoformiranog križanja bi se spajao na postojeću javnu prometnu mrežu, prenose iz Grada Dubrovniku u priopćenju.

Za predmetno raskrižje Grad Dubrovnik je prethodno izradio potrebnu projektnu dokumentaciju ukupne vrijednosti 38.750,00 kuna s PDV-om, a radovi koje izvodi tvrtka Strabag u ukupnoj vrijednosti od 958.839,66 kuna s PDV-om financiraju se sukladno sporazumu Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta u omjeru od 50 posto sufinanciranja.

Izgradnja Vatrogasnog Doma na ovoj lokaciji uvjetovana je prometnim uređenjem križanja na način da se na državnoj cesti izgradi traka za lijeve i desne skretače i preduvjet je ishođenju građevinske dozvole za izgradnju objekta vatrogasnog doma za koji je prethodno dovršena projektna dokumentacija. Izgradnja trake za lijeve skretače će se realizirati proširenjem državne ceste prema sjeveru, a desni skretač s državne ceste iz smjera Dubrovnika ukupne je dužine 41,89 metara.

Ugovoreni rok završetka radova je 14. siječnja 2023. godine.

Ovako će izgledati budući vatrogasni dom DVD Zaton Ovako će izgledati budući vatrogasni dom DVD Zaton3D vizualizacija vatrogasnog doma

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist