Grad

OTVORENI GRAD Prijavom putem e-Građani do participativne demokracije

Grad Dubrovnik je uspostavljanjem platforme Otvoreni Grad u potpunosti poslovanje otvorio građanima te im omogućio pristup javnim informacijama, otvorenim podacima, digitalnim uslugama i servisima grada Dubrovnika.

A, od sada je pristup modulu „Vox Populi – Građani upravljaju Gradom“ omogućen jedinstvenom prijavom putem sustava e-Građani čime građani na jednostavan način mogu biti uključeni u upravljanje gradom do najniže razine na način da mogu predlagati, komentirati, ocjenjivati, savjetovati gradsku upravu kao i pratiti projekte na putu od ideje do realizacije, ističu iz Grada Dubrovnika u svom priopćenju.

Ovaj Smart City alat, koji predstavlja inovaciju u poslovanju jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, ujedno je izvrsna platforma za provedbu sveobuhvatnog projekta Participativnog budžetiranja kojeg je Grad Dubrovnik započeo. Aktivnosti u sklopu Participativnog budžetiranja za 2023. godinu predviđene su na razini gradskih kotareva i mjesnih odbora putem kojih će građani, stanovnici određenog gradskog kotara/mjesnog odbora na radionicama osmišljavati projekte koje potom, temeljem broja glasova, predlažu gradskoj upravi za financiranje. Cilj je da se upravo pomoću alata “Vox populi”, koji zbog procesa autentifikacije omogućuje i potpunu transparentnost, odvija sam proces odabira i razrade projekata kroz 2023. godinu kako bi u konačnici proračun za 2024. godinu značajno bio kreiran projektima koje su odabrali građani, a koji će poboljšati kvalitetu života u njihovoj ulici, gradskom kotaru/mjesnom odboru ili gradu kao cjelini.

Pročitajte još

DON IVICA PERVAN Sv. Vlaho, njegov Grad i ja

Dulist

[FOTOGALERIJA] RASKOŠ TRADICIJE Obitelji, mladi, ali i Konavočica Ivana od četiri mjeseca u svojoj prvoj monturi

Dulist

[FOTOGALERIJA] MA GLAVNI SU! Naši maleni čuvari Feste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija