Grad

OTVORENI GRAD Prijavom putem e-Građani do participativne demokracije

OTVORENI GRAD Prijavom putem e-Građani do participativne demokracije

Grad Dubrovnik je uspostavljanjem platforme Otvoreni Grad u potpunosti poslovanje otvorio građanima te im omogućio pristup javnim informacijama, otvorenim podacima, digitalnim uslugama i servisima grada Dubrovnika.

A, od sada je pristup modulu „Vox Populi – Građani upravljaju Gradom“ omogućen jedinstvenom prijavom putem sustava e-Građani čime građani na jednostavan način mogu biti uključeni u upravljanje gradom do najniže razine na način da mogu predlagati, komentirati, ocjenjivati, savjetovati gradsku upravu kao i pratiti projekte na putu od ideje do realizacije, ističu iz Grada Dubrovnika u svom priopćenju.

Ovaj Smart City alat, koji predstavlja inovaciju u poslovanju jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, ujedno je izvrsna platforma za provedbu sveobuhvatnog projekta Participativnog budžetiranja kojeg je Grad Dubrovnik započeo. Aktivnosti u sklopu Participativnog budžetiranja za 2023. godinu predviđene su na razini gradskih kotareva i mjesnih odbora putem kojih će građani, stanovnici određenog gradskog kotara/mjesnog odbora na radionicama osmišljavati projekte koje potom, temeljem broja glasova, predlažu gradskoj upravi za financiranje. Cilj je da se upravo pomoću alata “Vox populi”, koji zbog procesa autentifikacije omogućuje i potpunu transparentnost, odvija sam proces odabira i razrade projekata kroz 2023. godinu kako bi u konačnici proračun za 2024. godinu značajno bio kreiran projektima koje su odabrali građani, a koji će poboljšati kvalitetu života u njihovoj ulici, gradskom kotaru/mjesnom odboru ili gradu kao cjelini.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist