Kultura

Otvorena izložba Natasha Bakovic: ‘Boje i forme dolaze na moja platna u valovima…’

Izložba slika rusko-francuske umjetnice Natashe Bakovic otvorena je u utorak, 27. srpnja u Kneževom dvoru u Stonu.

Emocijalna struktura platana Natashe Bakovic nosi svoj vlastiti naboj. Umjetnica voli koristiti jukstapoziciju i kontrast, kada se oči gledatelja priviknu, pojavljuje se osjećanje dubokog disanja prostora. I upravo u toj sposobnosti – spoju osobnog, tananog sa bezličnim, izvanljudskim, elementarnim; postavljanju bok uz bok maloga s neizmjernim, bliskoga i udaljenoga, trenutnoga i vječnoga, nepostojanego s temeljnim, svjetloga sa mračnim – izriče se osobnost njezine duševne poetike.

-Postoji sličnost između procesa stvaranja i meditacije. Odajem se prirodi otkrivajući iznova i iznova sveprisutnu harmoniju stvaranja, u planinskim lancima, nebu, rastinju, cvijeću, lišću i zrnu. Boje i forme dolaze na moja platna u valovima sve dok ne osjetim da su ih nasitile i da odražavaju dubinu uzbuđenja koje proživljavam. Nadam se, skromno i iskreno, uspijevati dijeliti te trenutke pomnosti s ljudima – naglasila je Bakovic.

Slikarica Natasha Bakovic završila je Likovnu akademiju imena Repina u Sankt-Petersburgu. Imala je preko deset individualnih i mnogo zajedničkih izložbi. Njezina slika ‘Jesenji valcer’ izložena je u Muzeju suvremene umjetnosti ERARTA u Sankt-Petersburgu. Živi i radi u Poljskoj i Francuskoj.

Izložba ostaje otvorena do 25. kolovoza.

Pročitajte još

Maestro Ivan Repušić dobitnik je Nagrade Ivo Dražinić

Dulist

POGLEDAJTE NJIHOVO UMIJEĆE! Film nastao u sklopu radionice MUZA oduševio gledatelje

Dulist

O ŽIVOTU DUBROVAČKIH LJETNIKOVACA Online projekcija filma nastalog u sklopu radionice Muza

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija