Kultura

Sinoćnja izvedba Grižule posvećena velikom Miši Martinoviću

Držićeva komedija Grižula u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec, oduševila je i ove festivalske sezone brojnu publiku koja se okupila u ponedjeljak u parku Gradac među kojima je bio i holivudski glumac Goran Višnić te redatelj Robert Bošković, a posebnom je večer učinio Festivalski dramski ansambl posvetivši izvedbu nedavno preminulom doajenu hrvatskog glumišta Miši Martinoviću.

Ova dramska uspješnica na rasporedu je još večeras i sutra, 3. i 4. kolovoza u 21:30 sati u parku Gradac.

Priča o vječitoj ljudskoj potrazi za ljubavlju u čitanju Saše Božića i Petre Hrašćanec protkana motivima dubrovačkih narodnih napjeva, pjesama i plesova, Grižula Marina Držića publiku nije ostavila ravnodušnom te su glumci na kraju izvedbe nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

– Ovu predstavu večeras želimo posvetiti jednom velikom glumcu, divnom čovjeku, predragom gosparu Miši Martinoviću koji je evo baš na ovoj sceni odigrao i Kupida i Grižulu i koji je na Ljetnim igrama ostvario neke svoje antologijske uloge. Molim vas za jedan pljesak za našeg dragog Mišu – kazala je Nataša Dangubić na kraju predstave, povevši aplauz prilikom kojeg se publika ustala te nekoliko minuta tako odavala počast pokojniku.

Festivalski dramski ansambl Grižule čine maestralni Ozren Grabarić u naslovnoj ulozi Grižule, Nataša Dangubić kao Omakala, Kristijan Petelin i Leon Dubroja kao vlasi Radoje i Dragić, Anica Kontić i Iva Jerković kao vlahinjice Gruba i Miona, Branimir Vidić – Flika kao Staniša te Perica Martinović kao Vukosava. Boris Barukčić u ulozi je Kupida i Plakira, a vile su Lucija Alfier, Viktorija Bubalo, Danijela Evđenić, Lana Meniga i Dea Presečki. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija-Kirigin, autor glazbe je Nenad Sinkauz, svjetlo je oblikovao Martin Šatović, a asistentica kostimografije je Ana Mikulić. Jezični savjetnik za dubrovački govor glumcima je bio Maro Martinović.

Premijera Grižule održana je 20. kolovoza prošle godine na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama u sklopu projekta Future Epics sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Nataši Dangubić uloga Omakale donijela je nominaciju za Nagradu Studio u kategoriji najbolje ženske uloge, a Anici Kontić uloga Grube donijela je nominacije za prestižnu nagradu Zlatni Studio u kategoriji Novo lice te za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

Predstava na programu 72. Igara igra još danas i sutra, a ulaznice su dostupne online na mrežnim stranicama festivala www.dubrovnik-festival.hr te putem servisa www.ulaznice.hr, ali i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9:00 do 21:30 sati te na lokaciji izvedbi dva sata uoči početka programa. Uz kupnju Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta.

Pročitajte još

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Izložba ‘Noć’ dubrovačkih likovnih umjetnika u utorak u Sponzi

Dulist

Orkestar i naša Tere nastupaju ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija