Županija

Otvorena druga međunarodna znanstvena konferencija Naše more 2021.

Otvorena je druga međunarodna znanstvena konferencija Naše more 2021. koja se održava na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku, a okuplja sudionike iz Hrvatske, Poljske, Njemačke, Rusije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske te Vijetnama.

Konferencija je otvorena pozdravnim govorima prof. dr. sc. Srećka Krile, predsjedavajućeg konferencije Naše more i glavnog urednika časopisa Naše more, dr. sc. Darija Miškovića, predsjednika organizacijskog odbora Konferencije, doc. dr. sc. Srđana Vujčića, budućeg pročelnika Pomorskog odjela, pročelnika Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko – neretvanske županije Iva Klaića, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelke Tepšić i prorektorice za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Marijane Pećarević.

Cilj Konferencije bio je okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare kako bi razmijenili vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije. Ova konferencija organizirana je prvi put 2019. godine kada su se na Pomorskom odjelu proslavile dvije važne obljetnice – stota obljetnica od utemeljenja časopisa Naše more i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta. Konferencija Naše more uz istoimeni časopis tako nastavlja dugu i snažnu tradiciju pomorskog obrazovanja te znanstvenog i praktičnog bavljenja pomorskim znanostima i tehnologijama na Sveučilištu u Dubrovniku i njegovim prethodnicama.

Pročitajte još

ODUŠEVLJENI SU DUBROVNIKOM Župan posjetio mlade Ukrajince koji borave u Učeničkom domu

Dulist

[MALOSTONSKI ZALJEV] Velika ekološka akcija čišćenja podmorja

Dulist

Od srijede nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija