Županija

Otvorena druga međunarodna znanstvena konferencija Naše more 2021.

Otvorena druga međunarodna znanstvena konferencija Naše more 2021.

Otvorena je druga međunarodna znanstvena konferencija Naše more 2021. koja se održava na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku, a okuplja sudionike iz Hrvatske, Poljske, Njemačke, Rusije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske te Vijetnama.

Konferencija je otvorena pozdravnim govorima prof. dr. sc. Srećka Krile, predsjedavajućeg konferencije Naše more i glavnog urednika časopisa Naše more, dr. sc. Darija Miškovića, predsjednika organizacijskog odbora Konferencije, doc. dr. sc. Srđana Vujčića, budućeg pročelnika Pomorskog odjela, pročelnika Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko – neretvanske županije Iva Klaića, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelke Tepšić i prorektorice za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Marijane Pećarević.

Cilj Konferencije bio je okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare kako bi razmijenili vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije. Ova konferencija organizirana je prvi put 2019. godine kada su se na Pomorskom odjelu proslavile dvije važne obljetnice – stota obljetnica od utemeljenja časopisa Naše more i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta. Konferencija Naše more uz istoimeni časopis tako nastavlja dugu i snažnu tradiciju pomorskog obrazovanja te znanstvenog i praktičnog bavljenja pomorskim znanostima i tehnologijama na Sveučilištu u Dubrovniku i njegovim prethodnicama.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist