Kultura

Otvoren paviljon “Your Black Horizon” na Lopudu

Otvoren paviljon "Your Black Horizon" na Lopudu

Umjetnički paviljon „Your Black Horizon“ na otoku Lopudu i šestu sezonu za redom otvorio je vrata posjetiteljima prigodnom svečanošću u subotu navečer.

Projekt svjetlosne instalacije, djelo islandskog umjetnika Olafura Eliassona i britanskog arhitekta Davida Adjayea, zapravo je svjetskoj publici predstavljen 2005. godine na 51. Venecijanskom bieannaleu, a potom je 2007. godine pronašla idealnu lokaciju na elafitskom otoku.

– Lopud je jedan od najljepših otoka na svijetu, s velikom povijesti, a posljednjih sto godina i magnet za mnoge ljude iz kulture, umjetnosti, književnosti. Znam koliko je svima bitan turizam, a nadam se da će ovaj projekt doprinijeti nastanku novih projekata slične namjene. Nastavljam obnovu samostana, gdje ćemo kroz godinu ili dvije umjetnost moći prikazati i u samostanu. Ovime se nastavlja povijest Lopuda kao mjesta gdje se okupljaju intelektualci i takvu otvorenost tražim u budućnosti – istaknula je na otvaranju šeste sezone osnivačica i predsjednica Zaklade Thyssen Bornemisza Art Contemporary, nadvojvotkinja Francesca von Habsburg.

Umjetnički paviljon „Your Black Horizon“ na Lopudu ostaje otvoren do kraja rujna.

Pročitajte još

UMJETNIČKA GALERIJA Promocija autobiografske knjige umjetnice Vlaste Delimar

Dulist

Proljetni ciklus radionica dubrovačkog govora za učenike petih razreda

Dulist

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist