Kultura

Otvoren paviljon “Your Black Horizon” na Lopudu

Umjetnički paviljon „Your Black Horizon“ na otoku Lopudu i šestu sezonu za redom otvorio je vrata posjetiteljima prigodnom svečanošću u subotu navečer.

Projekt svjetlosne instalacije, djelo islandskog umjetnika Olafura Eliassona i britanskog arhitekta Davida Adjayea, zapravo je svjetskoj publici predstavljen 2005. godine na 51. Venecijanskom bieannaleu, a potom je 2007. godine pronašla idealnu lokaciju na elafitskom otoku.

– Lopud je jedan od najljepših otoka na svijetu, s velikom povijesti, a posljednjih sto godina i magnet za mnoge ljude iz kulture, umjetnosti, književnosti. Znam koliko je svima bitan turizam, a nadam se da će ovaj projekt doprinijeti nastanku novih projekata slične namjene. Nastavljam obnovu samostana, gdje ćemo kroz godinu ili dvije umjetnost moći prikazati i u samostanu. Ovime se nastavlja povijest Lopuda kao mjesta gdje se okupljaju intelektualci i takvu otvorenost tražim u budućnosti – istaknula je na otvaranju šeste sezone osnivačica i predsjednica Zaklade Thyssen Bornemisza Art Contemporary, nadvojvotkinja Francesca von Habsburg.

Umjetnički paviljon „Your Black Horizon“ na Lopudu ostaje otvoren do kraja rujna.

Pročitajte još

NJEŽNOG IZGLEDA, ALI MOĆNOG GLASA Mlada ruska sopranistica nastupila u Dvoru

Dulist

Zvukovi gitare u Kabogi – mladi glazbenici pokazali stečeno znanje

Dulist

Sopranistica Julija Ležnjeva i ansambl La Voce Strumentale u nedjelju u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija