Zanimljivosti

Otvoren konavoski Dom zdravlja

Otvoren konavoski Dom zdravlja

Žitelji Konavala više neće morati putovati u Grad kako bi obavili osnovne medicinske pretrage jer na Grudi je svečano otvoren moderno opremljen konavoski Dom zdravlja. Presijecanjem vrpce otvorila ga je doktorica Marija Radonić, šefica Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik.

Za liječnike ovaj objekt možda i nije velika stvar, ali za nas svakako jest jer smo njegovim otvaranjem omogućili žiteljima Konavala puno bolju zdravstvenu ponudu i medicinsku skrb, kazao je uvodno načelnik Općine Konavle Luka Korda. Potom je u njegovom stilu dodao kako se nikada u Konavlima na jednome mjestu nije okupio tako veliki broj liječnika, što će povijest svakako zapisati.
– Cilj nam je bio Konavljanima omogućiti što bolju zdravstvenu zaštitu da ne moraju ići daleko i pri tom trošiti novce. Ambulantu smo proširili i nabavili medicinske uređaje poput ultrazvuka, tako da ovaj objekt mi sad zovemo „konavoski Dom zdravlja“. Imamo pedijatriju, fizikalnu terapiju tu su i dvije doktorice opće prakse. Zahvaljujući Zračnoj luci imamo i hitnu medicinsku pomoć. U Cavtatu utorkom i četvrtkom žitelji Konavla mogu vaditi krv u tamošnjem laboratoriju. Općina s 8 i pol tisuća stanovnika zaista ima zdravstvenu ponudu na zavidnoj razini. – kazao je Korda.

– U medicini postoje zaraze koje se mogu smatrati ozbiljnim bolestima, ali postoji i zaraza odnosno ljubav prema Konavlima koju su na mene prenijele doktorica Marija Radonić i doktorica Katica Radić i otkad sam njih upoznao dodatno sam zavolio Konavle i stekao brojne prijatelju. – kazao je doktor Antun Car.
Budući da će ovaj poznati dubrovački kardiolog i u konavoskom Domu zdravlja liječiti pacijente, istaknuo je kako se u njemu nalaze tri važna uređaja, EKG, ergometrija i ultrazvuk srca, kao jedan od najvažnijih aparata koji ne sadrži samo sondu za srce, već se može koristiti i za ultrazvuk trbuha i drugih dijelova organizma.

Unutarnje i vanjsko uređenje konavoskog Doma zdravlja stajalo je 1,7 milijuna kuna.
– Na dosta smo adresa tražili da nas se pomogne u realizaciji ovoga projekta. Malo smo odgovora dobili, ali među onima koji su nam se javili i pomogli nam svakako je Zračna luka Dubrovnik s 200 tisuća kuna te Ministarstvo regionalnog razvoja koje je za ovaj projekt izdvojilo 150 tisuća kuna. – kazao je prilikom otvorenja konavoskog Doma zdravlja načelnik Općine Luka Korda.
 
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist