Zanimljivosti

Okrugli stol o vinarstvu

vinari ston 02

Župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Frano Skokandić i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić sudjelovali su u Stonu na okruglom stolu o problematici vinarstva Dubrovačko – neratvanske županije.

Na skupu, na kojemu su sudjelovali predstavnici udruga vinara, vinari i vinogradari, predstavnici obrtničke i gospodarske komore te ugostitelji, predstavnici  Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore, predvođeni Đurom Horvatom, imali su prezentaciju  „Brendiranje regije Dalmacija -Vina Dalmatia“. 

Tom je prilikom župan istaknuo kako je pri kraju donošenje Strategije razvoja turizma DNŽ te najavio izradu Strategije razvoja vinarstva, za što su, kazao je, učinjeni prvi koraci. Pozvavši vinare i vinogradare na zajedništvo, župan je kazao kako je kod udjela vina iz DNŽ u turističkoj ponudi juga države napravljen korak naprijed „ali da je to i dalje nedovoljno“.

-Turistička ponuda nije potpuna bez vina iz Županije. Gosti trebaju prvenstveno piti naša vina. Županija će i dalje biti na usluzi vinarima, ali je najveći teret upravo na vama. U Županiji su se nedavno s vinarima i HGK vodili razgovori oko svojevrsnog programa unaprjeđenja vinarstva, pa su vinari dobili potporu i za program, ali i veću proračunsku potporu od dosadašnje- zaključio je župan Dobroslavić.
 

Pročitajte još

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

Dulist

I Josipovac pleše za pobjedu Baby Lasagne

Dulist

PORUKA OBOŽAVATELJIMA UOČI FINALA Baby Lasagna: Hvala vam do neba

Dulist