Kultura

Otvara se izložba “Ribe dubrovačkog kraja”

Otvara se izložba "Ribe dubrovačkog kraja"


Prirodoslovni muzej Dubrovnik večeras otvara izložbu "Ribe dubrovačkog kraja" s početkom u 19 sati.

Autorica izložbe je Jadranka Sulić Šprem, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, a autorice likovnog postava su Jadranka Sulić Šprem i akademska slikarica Maja Kovačević. U izradi modela i realizaciji izložbe sudjelovali su Ivo Dimnić, akademski kipar i stručna suradnica Tatjana Dobroslavić mag. ing. maricut.

Posvećena je svim prirodoslovcima i preparatorima koji su od 1872., otkad se otvorio muzej, sudjelovali u prikupljanju ihtiološke zbirke, a prvi popis riba nadubrovačkom području ojavio je profesor Baldo Kosić 1903. godine, kada je u svom radu naveo čak 191 vrstu. Danas je taj broj veći.

Na izložbi će biti predstavljeno oko sedamdeset vrsta riba koje su zastupljene u dubrovačkom akvatoriju.

Osim muzejskih preparata iz stare zbirke, biti će predstavljeni i preparati prikupljeni u posljednje dvije godine. U edukativnom kutku najmlađi posjetitelji moći će se upoznati s načinom kretanja riba, njihovim glavnim karakteristikama te im odrediti starost.

Prirodoslovni muzej uključen je u manifestaciju Noć muzeja,te će tako svi, a posebno najmlađi posjetitelji 25. siječnja imati priliku sudjelovati u predavanju i kvizu znanja "Ribe dubrovačkog kraja".

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist