Kultura

Otvara se izložba “Ribe dubrovačkog kraja”


Prirodoslovni muzej Dubrovnik večeras otvara izložbu "Ribe dubrovačkog kraja" s početkom u 19 sati.

Autorica izložbe je Jadranka Sulić Šprem, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, a autorice likovnog postava su Jadranka Sulić Šprem i akademska slikarica Maja Kovačević. U izradi modela i realizaciji izložbe sudjelovali su Ivo Dimnić, akademski kipar i stručna suradnica Tatjana Dobroslavić mag. ing. maricut.

Posvećena je svim prirodoslovcima i preparatorima koji su od 1872., otkad se otvorio muzej, sudjelovali u prikupljanju ihtiološke zbirke, a prvi popis riba nadubrovačkom području ojavio je profesor Baldo Kosić 1903. godine, kada je u svom radu naveo čak 191 vrstu. Danas je taj broj veći.

Na izložbi će biti predstavljeno oko sedamdeset vrsta riba koje su zastupljene u dubrovačkom akvatoriju.

Osim muzejskih preparata iz stare zbirke, biti će predstavljeni i preparati prikupljeni u posljednje dvije godine. U edukativnom kutku najmlađi posjetitelji moći će se upoznati s načinom kretanja riba, njihovim glavnim karakteristikama te im odrediti starost.

Prirodoslovni muzej uključen je u manifestaciju Noć muzeja,te će tako svi, a posebno najmlađi posjetitelji 25. siječnja imati priliku sudjelovati u predavanju i kvizu znanja "Ribe dubrovačkog kraja".

Pročitajte još

Splitski virtuozi nastupili u Gradu

Dulist

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija