Kultura

Otvara Mali raspjevani Dubrovnik

Šesto izdanje Epidaurus festivala ove godine seli u lipanj i započet će ove subote koncertom Malog raspjevanog Dubrovnika na taraci vile Banac s početkom u 20:30 sati.

 
Festivalski uvod u nadolazeće ljeto trajat će od 9. do 19. lipnja, a poseban program Epidaurus plus dogodit će se 4. srpnja u Kući Bukovac, predavanjem i koncertom na dan 157. rođendana proslavljenog slikara Vlaha Bukovca.
Koncertom na festivalskom otvaranju Mali raspjevani Dubrovnika će pod palicom skladatelja Đela Jusića, koji ih je davne 1962. osnovao te ih i danas uspješno vodi, obilježiti 50 godina postojanja i uspješnog djelovanja. Zbor dubrovačke djece, kroz koji su prošle mnoge generacije dubrovačkih mališana, izveo je mnoge Jusićevih skladbe koje su popularne i danas, ne samo među malima nego među svim uzrastima. Sjetimo se samo „Lutkice na dar“, „Lule Starog Kapetana“, „Gusara s Porporele“ i mnogih druge.

– Na koncertu otvaranja nastupiti će i rasplesani Dubrovnik s Baletnim ansamblom Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika pod vodstvom pročelnice Zrinke Japunčić i njenih kolegica Alide Vuković i Gousele Gallioulline. Želja nam je da uz svojevrsnu raspjevanu i rasplesanu odu ovogodišnjem ljetu potaknemo nove naraštaje na takvu rafiniranu vrstu aktivnosti i naobrazbe – govori umjetnička voditeljica Epidaurus festivala Ivana Marija Vidović.
Prvi događaj nakon otvorenja je predstava za djecu i odrasle “Pinocchio” u izvedbi dječjeg kazališta “Ivana Brlić Mažuranić”, 11.lipnja, pred samostanom Sv. Vlaha u Pridvorju.


 

http://youtu.be/comtuBwDYbs

Pročitajte još

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

GALERIJA FLORA Otvorena izložba polaznika PopHeart Factory radionica za djecu i odrasle

Dulist

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija