Crna kronikaUrednički izbor

Otkriveno na što su preprodavači kokaina iz Metkovića trošili milijune

Otkriveno na što su preprodavači kokaina iz Metkovića trošili milijune

Bivši supružnici M. J. (59) zvani Haš, bivši ugostitelj, a danas umirovljenik iz Metkovića, i četiri godine mlađa nezaposlena bivša djelatnica jedne banke S. J., odlukom suca istrage splitskog Županijskog suda, a na prijedlog USKOK-a, završili su u jednomjesečnom istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, donosi Slobodna Dalmacija.
U istražnom zatvoru se još od lipnja prošle godine nalazi i 50-godišnji Talijan A. M. koji živi u malom mjestu Lavagna blizu Genove, a koji je uhićen s nešto više od 21 kilograma kokaina. Jedini koji nije priveden sucu istrage i nije završio u istražnom zatvoru je 44-godišnjak iz Metkovića, piše Slobodna.
-Da točno je da smo preuzeli obranu 59-godišnjaka i 55-godišnjakinje, no ne mogu vam ništa više niti detaljnije govoriti o predmetu jer se radi o uskočkom spisu. Svakako ćemo se žaliti na odluku o određivanju istražnog zatvora – kazao nam je splitski odvjetnik Vinko Gulišija u ime odvjetničkog ureda Gulišija.
Kako donosi Slobodna Dalmacija, USKOK smatra da ima dovoljno čvrstih dokaza da je skupina u Hrvatsku prokrijumčarila najmanje 146 kilograma kokaina i njegovom preprodajom zaradila najmanje 32 milijuna i nešto više od 600 tisuća kuna.
Nadalje piše Slobodna kako je utvrđeno da je Haš dio novca trošio za svakodnevne potrebe te da je za najmanje 30 tisuća eura kupio Audi A4. Neutvrđenu veću svotu je uložio u izgradnju stanova na zasad nepoznatoj lokaciji u Zagrebu u suradnji sa zagrebačkim poslovnim partnerom albanskog podrijetla te je najmanje 73 tisuće eura otišlo na adaptaciju jednog stana u hrvatskoj metropoli. USKOK smatra i da je njegova bivša supruga od novca zarađenog preprodajom kokaina podmirila dug od oko 250 tisuća eura koji je imala u Addiko banci te je i sebi priuštila bolji automobil – BMW X5 vrijedan 29 tisuća eura.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist