Crna kronika

KRIJUMČARILI GA TERETNIM BRODOVIMA Pogledajte pretres kuće preprodavača kokaina

KRIJUMČARILI GA TERETNIM BRODOVIMA Pogledajte pretres kuće preprodavača kokaina

Dubrovačka policija razbila je lanac preprodaje kokaina, poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske u četvrtak.

Radi se o zločinačkom udruženju od ukupno četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna. Organizator zločinačkog udruženja je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle je dalje organizirao njegovu dalju distribuciju po Hrvatskoj i Italiji. Radi se o kokainu vrlo visoke čistoće od gotovo 77% čija bi vrijednost na uličnom tržištu dosegla iznos od preko 100 milijuna kuna.

Tijekom 2020. godine 59-godišnjak je zajedno sa 55-godišnjakinjom, 44-godišnjakom i već spomenutim talijanskim državljaninom, razradio nabavu i distribuciju kokaina cilju stjecanja znatne protupravne imovinske koristi. Kokain, koji se kontejnerima dopremao u Luke Ploče, je 44-godišnjak uzeo na čuvanje, a potom ga po uputama prvoosumnjičenog 59-godišnjaka i drugoosumnjičene 55-godišnjakinje, predavao krajnjim kupcima na različitim lokacijama u Opuzenu i Metkoviću. Jednu od tih pošiljki preuzeo je spomenuti talijanski državljanin kada je zatečen u Pločama.

Protiv svih četvero osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“ iz čl. 329. st. 1. t. 4, u svezi kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok je protiv 59-godišnjaka podnesena i kaznena prijava za kazneno djelo Zločinačko udruženje iz čl. 328 Kaznenog zakona. Talijanski državljanin trenutno se nalazi u dubrovačkom zatvoru, dok je troje hrvatskih državljana rano jutros sprovedeno pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist