Sport

OTKAZANO FINALE TURNIRA U ZADRU Tenisač Dimitrov ima koronavirus, družio se s velikim brojem ljudi

OTKAZANO FINALE TURNIRA U ZADRU Tenisač Dimitrov ima koronavirus, družio se s velikim brojem ljudi

Finale teniskog turnira Adria Tour u Zadru neće biti održano zbog pozitivnog testa bugarskog tenisača Grigora Dimitrova na koronavirus. Bugarski tenisač na turniru je odigrao svega jedan meč, ali se proteklih dana družio s velikim brojem ljudi. Vjerojatno se radi o više stotina, a možda i tisuća ljudi, među kojima je bio i veliki broj djece u sklopu Kids Daya. Finale turnira su trebali odigrati Novak Đoković i Andrej Rubljov, ali je sve otkazano, kako prenosi Index. Iz Stožera civilne zaštite zadarske županije poslali su izvaredno priopćenje.

-Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su s tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku. Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove. Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni – poručili su iz stožera Zadarske županije.

Inače, Dimitrov je u Zadru proveo deset dana, nastupao je na dva teniska turnira. No u sklopu ostalih aktivnosti igrao je nogomet i košarku. Prvo sa svojim kolegama tenisačima, Đokovićem, Čilićem, Ćorićem, Zverevom i drugima, a kasnije i s gledateljima što je bio dio programa Adria Toura.

-Moj test na koronavirus je pozitivan. Želim da svi koji su bili sa mnom u kontaktu prethodnih dana obave testiranje i poduzmu potrebne mjere opreza. Žao mi je zbog potencijalne štete koju sam nanio. Kući sam i oporavljam se – poručio je bugarski tenisač i zahvalio svima na podršci.

O svemu se oglasio i direktor turnira Goran Ivanišević rekavši da je do otkazivanja finala došlo zbog ‘sigurnosti svih uključenih’.

-Ovo je najbolja moguća odluka. Moramo paziti na sigurnost svih uključenih. Oni koji su bili u kontaktu s Grigorom će se testirati. Čekamo upute nadležnih tijela. Ja sam se igrom slučaja testirao prije tri dana i negativan sam – rekao je Goran Ivanišević, direktor turnira.

Na turniru su bili i premijer Andrej Plenković i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Više pročitajte ovdje.

Naslovna fotografija: Mario Ćužić/HTS 

Pročitajte još

UPISALI DRUGU POBJEDU Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist