Kultura

Otac hrabrost i Olja Lozica za Nagradu publike

otac hrabrost0045

Objavljene su nominacije za jedine domaće nagrade u izvedbenim umjetnostima o kojima odlučuje isključivo publika. Ove godine među kandidatima se našla i Olja Lozica, u kategoriji redatelj /koreograf godine,

te predstava Otac hrabrost ovogodišnjih Igara u vrlo zanimljivoj kategoriji – kao  najprecjenjenija produkcija godine.
Nagrada kategorije 'najprecjenjenija produkcija godine' se dodjeljuje predstavama čiji je doživljaj, po sudu publike, u golemom nesrazmjeru s medijskom i kritičkom recepcijom iste. Za nagradu mogu konkurirati sve predstave koje zadovoljavaju temeljne kriterije nagrade, bez obzira na žanr, format ili ciljanu publiku, odnosno za nju istovremeno konkuriraju i dramske i operne i plesne predstave, kao i one namijenjene djeci mladima i one namijenjene odraslima.

Prije ovih nominacija, odnosno nakon jednomjesečnog prednominacijskog razdoblja, gledatelji su odabrali svoje favorite u deset kategorija, a o najboljima među njima odlučit će elektronskim glasanjem do 19. studenoga točno u 12 sati na adresi nagrada.teatar.hr.

Imena dobitnika bit će objavljena na ceremoniji dodjele koja će se održati 20. studenog u Velikom pogonu Tvornice Kulture.

Ostatak nominiranih pogledajte na stranicama Teatra.hr, gdje možete i glasati.

 

Pročitajte još

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist

‘UMIŠLJENA MIŠICA’ Lutkarska predstava za najmlađe ove nedjelje

Dulist