Aktualno

Ostojić: “Vlahušić je prenaglio”

Ostojić: "Vlahušić je prenaglio"

Čini mi se da je odluka gradonačelnika prenagla i predlažem da je preispita za dobrobit turizma, ne samo Dubrovnika – kazao je ministar turizma Veljko Ostojić, osvrčući se na prekid suradnje Grada Dubrovnika i Pave Župan Rusković, prenosi večernji.hr.

Ministar Ostojić također je kazao kako su svi dobronamjerni gosti dobrodošli, a ako im ponašanje izlazi iz zakonskih okvira, to je stvar policije.

Podsjetimo, svoju neprimjerenu izjavu o mladim gostima iz Australije i Novog Zelanda bivša ministrica platila neproduženjem suradnje s Gradom Dubrovnikom. Točnije, suradnju joj je otkazao gradonačelnik Andro Vlahušić, koji smatra da je neprimjereno etiketirati goste Grada i proglašavati ih nepoželjnima.

Pave Župan Rusković ostaje pri već rečenom kako „neće dopustiti vulgarizaciju Grada“.
– U znak podrške zovu me kolege od Istre i Zagreba do Dubrovnika. Naravno da nisam protiv gostiju iz bilo koje zemlje, ali ako želimo kvalitetni turizam, moramo postaviti standarde. Ni u jednom gradu nije primjereno niti dopušteno hodati gol. To ne smeta samo domaćima nego i gostima. Ljetos su neke agencije, koje nam pune hotele s pet zvjezdica, upozoravale da razmišljaju izbaciti Dubrovnik i Hvar iz svojih programa jer im se gosti tuže na pijane razularene mlade noću i razbijeno staklo, bljuvotine i smeće ujutro – kaže Pave Župan Rusković.

Gradonačelnik Andro Vlahušić poručio je da ostaje pri svome.
– Svoju preporuku Turističkom vijeću da ne produlji ugovor Pavi Župan Rusković neću mijenjati. Nadam se i ubuduće dobroj suradnji s Ministarstvom turizma te da će se i cijela Hrvatska nakon tri godine moći pohvaliti 33-postotnim rastom u turizmu kao što se danas može Dubrovnik – kazao je Vlahušić.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist