Zanimljivosti

OSNOVNA ŠKOLA CAVTAT Predstavljen projekt ‘I ja sam Grga Čvarak’

grga cvarak 5 1

Povodom njegova 99. rođendana Ratka Zvrka Osnovna škola Cavtat cjelogodišnjim je projektom ‘I ja sam Grga Čvarak’ potaknula učenike da se likovno-literarno izraze.

Predvorje škole ostavlja sliku Zelengaja, a interpretacijom pjesama i igrokaza kroz recitiranje i ples predstavili su se učenici u svojim točkama na svečanoj dodjeli nagrada i zahvalnica. Na natječaj je pristiglo mnoštvo radova iz tri škole: Osnovne škole Gruda, Osnovne škole Ivana Gundulića Dubrovnik i radovi škole organizatora. U pripremi projekta svoj doprinos su dali kreativni učenici, a i svi zaposlenici škole. Zanimljive su bile radionice s roditeljima, a pogotovo ona s izradom praćki.

Učenici PŠ Gabrili, njih 10 s učiteljicama, pripremili su zanimljiv i veseli program u njihovoj školi prilikom naše posjete Gabrilima i grobu pjesnika kojeg smo uoči proslave okitili cvijećem. Svojom nazočnošću, lijepim riječima i sjećanjem počastila ih je gospođa Dubravka Zvrko, pjesnikova kći koja je podijelila nagrade i priznanja nagrađenim učenicima, učiteljima i školama.

Najbolji literarni radovi su pročitani, a likovni radovi su postavljeni na školske panoe. Odabrani logo projekta nacrtala je Antonia Đurković, učenica 5. razreda kojoj je mentorirala učiteljica likovne kulture Ivona Šimunović.

Na samoj svečanosti primjećeni su s iznimnom pažnjom učenici 1. razreda PŠ Čilipi u izvedbi pjesme Majka kroz plesne kreacije 19 učenika.

Za najbolje radove odabrani su:

LITERARNI RADOVI:

UČENICI OD 1. DO 4. RAZREDA

1. Ivan Letunić, 4. razred, Konavoski manjak, OŠ Gruda, voditeljica: Patricia Uroš Pendo

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA

1. Anđela Rodić, 8. razred, I ja sam Grga Čvarak, OŠ Cavtat, voditeljica: Jelena Sukurica

LIKOVNI RADOVI

UČENICI OD 1. DO 4. RAZREDA

1. Lara Atijas, 3. razred, I ja sam Grga Čvarak, OŠ Ivana Gundulića Dubrovnik, voditeljica: Jelena Curić

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA

1. Antonio Mazavac, 6. razred, Grga Čvarak, OŠ Gruda, voditeljica: Nataša Bećir

Najveće iznenenađenje projekta pripalo je samome Grgi Čvarku koji je u prirodnoj veličini oslikan kao fotkaonica i čeka vas i dalje u predvorju škole. Rado su se fotografirali i veliki i mali, a oni koji to još uvijek žele napraviti rado će ih primiti u školu da zadrže duh Grge Čvarka u sebi za vazda.

Izvor: OŠ Cavtat

Pročitajte još

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

Dulist

I Josipovac pleše za pobjedu Baby Lasagne

Dulist

PORUKA OBOŽAVATELJIMA UOČI FINALA Baby Lasagna: Hvala vam do neba

Dulist