SportUrednički izbor

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Još nas samo par dana dijeli od osmog izdanja Du Motion – Run-ners’ Days Dubrovnik, koji je i ove godine u Dubrovnik privukao trkačke entuzijaste sa svih strana svijeta.

-Ponovo bilježimo rekordne brojke, sve utrke su rasprodane, očekujemo 2700 sudionika iz čak 50 država – istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Sve počinje u subotu 27. travnja s atraktivnom, ali i zahtjevnom Utrkom zidinama, pretvarajući globalno poznati simbol grada u ekskluzivnu trkačku stazu. Isti dan, Stradunom će odjekivati smijeh i cika veselih dubrovačkih vrtićaraca i mlađih osnovnoškolaca, sudionika Dječje utrke Orlando.

Nedjelja 28. travnja rezervirana je za mjesecima unaprijed rasprodanu, najinternacionalniju hrvatsku utrku Dubrovnik 21K, koji će se ove godine trčati po ponešto izmijenjenoj stazi, te hu-manitarnu utrku građana Dubrovnik 5K čijih će tisuću sudionika trčati za desetogodišnjeg Marka Akrapa.

Pred nama je vikend u kojem će cijeli grad biti u pokretu, a da bi sve proteklo u savršenom redu pobrinut će se na stotine volontera iz osnovnih i srednjih škola, brojnih gradskih službi, Crvenog križa, sportskih i auto klubova te HGSS-a.

-Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u velikom navijanju duž staze utrke ili na Stra-dunu. Dođite i uživajte u nevjerojatnoj atmosferi, pozdravite trkače jer će im vaša podrška biti važna. Zajedno možemo stvoriti nezaboravan doživljaj za sve sudionike Du Motiona – zaključio je Bošković.

Pročitajte još

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist