DuList IN

OSLOBODITE ADRENALIN Mljet – otok stvoren za ljubitelje aktivnog odmora

OSLOBODITE ADRENALIN Mljet - otok stvoren za ljubitelje aktivnog odmora

Iskoristite posebnu ponudu za dubrovačko (M)ljetou Hotelu Odisej Mljet, za smještaj u kolovozu i rujnu. Informacije i rezervacije: +385 20 300 300 / reservations@alh.hr.

Posjet Mljetu ostavit će vas zasigurno bez daha. Od Pomene do uvale Blace, Mljet je, sa svojim krajolicima netaknute prirode, prava poslastica za sve ljubitelje avanturizma i aktivnog odmora – bilo onog blažeg ili intenzivnijeg. Stoga se upustite u mljetsku avanturu i istražujte otok, a mi ćemo vam predložiti samo neke od mnogobrojnih aktivnosti za koje se možete odlučiti tijekom MLJETovanja.

Za aktivnosti po kopnenom dijelu otoka, preporučujemo šetnju mnogobrojnim stazama po otoku i planinarenje do vrha Montokuc s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli nacionalni park, osobito ako volite boravak u prirodi, ili do Velikog Grada, najvišeg vrha otoka s kojeg se pružaju neponovljivi vidici.

Također, u Pomeni možete iznajmiti gotovo sve što vam padne na pamet – od bicikla, kajaka, do Buggya. Za nešto aktivnije, Mljet obiluje makadamskim poljskim putevima idealnim za biciklizam (savladajte Mljetsku planinarsku obilaznicu, 42 km od mjesta Sobre do Pomene) do asfaltiranih cesta idealnim za panoramsku vožnju s obitelji i djecom. Uskočite u Buggy i krenite na jedinstvenu vožnju po otoku Mljetu te otkrijte skrivene lokacije i uvalice ovog čarobnog otoka ili čak kampirajte na najljepšim mjestima pod zvjezdanim nebom.

Iznajmite kajak ili kanu i učinite vaš odmor nezaboravnim veslanjem po Malom i Velikom jezeru u netaknutoj prirodi nacionalnog parka i posjetite Melitu – slikoviti otočić unutar Velikog jezera. Nakon vožnje, obavezno ostavite malo vremena za spuštanje kroz kanal ispod Malog mosta, posebno ako imate djecu.
Ako ste ljubitelj speleologije, Mljet obiluje mnogobrojnim špiljama, a posebno preporučujemo posjet geomorfološkom fenomenu, Odisejevoj špilji kod Babinog polja na južnoj strani otoka.
I na kraju dana, gdje god da se nalazili na otoku, bili avanturisti ili ne, ne zaboravite zastati i uživati u veličanstvenim zalascima sunca i doživite jedinstvenu snagu i ljepotu otoka Mljeta.

MLJETSKO LJETO
1. 8. – 19. 8. Morska izložba ‘Halieutica’, akademske slikarice Maje Bachler, galerija Stara skula Goveđari
1. 7. – 15. 8. Isle of MARS (Mljetski Avanturistički Robinzonski Savez) festival, Babino Polje (više na facebook@ mars.mljet) – razne radionice iz područja lutkarstva, joge, kazališta, glazbe, stolarije i drvodjelstva, plesa i dodatnih sportskih i umjetničkih aktivnosti.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist