Županija

Orsatu, Duji i Lukši župski načelnik čestitao na uspjesima s natjecanja

Trojicu učenika koji su na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima ostvarili prestižne rezultate primio je župski načelnik Silvio Nardelli. Dvojica od njih došli su sa svojom profesoricom i mentoricom Dalijom Milić Kralj.
Mladi robotičar Orsat Kralj sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u robotici, koje se u srpnju održalo u Bordeauxu u Francuskoj na kojem je sa svojim timom osvojio sedmo mjesto u kategoriji Rescue Simulation.
Orsat je kao osnovnoškolac lani sudjelovao na RoboCup Junior Austria Open 2022 u Austriji te je među 182 natjecatelja podijeljenih u 57 ekipa u kategoriji Rescue Line Primary osvojio prvo mjesto zajedno sa svojim timom.
Duje Handabaka nastupio je s dubrovačkim robotičarima i mentoricom Dalijom Milić Kralj na četvrtom Europskom prvenstvu u robotici European RoboCup Junior 2023 održanom u Varaždinu. Nastupila su 162 natjecateljska tima (29 hrvatskih) s više od 500 robotičara i preko 200 mentora u 15 kategorija. U kategoriji Soccer light weight Duje Handabaka osvojio je 3. mjesto.
U vijećnici su mladi robotičari prezentirali svoje robote, objasnili kako rade na njima i koliko se pripremaju za natjecanja.
Među uspješnima danas se našao i Lukša Bračić koji je kao član Judo kluba Župa dubrovačka na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete, na kojem su nastupila 303 natjecatelja iz 57 klubova, sa 4 pobjede postao prvak Hrvatske u kategoriji -46 kg u konkurenciji 14 natjecatelja.
Lukša još uvijek nastupa u konkurenciji dječaka te je njegov uspjeh još veći jer je nastupao u uzrastu mlađih kadeta sa natjecateljima starijim i po dvije godine.
Nardelli je čestitao nagrađenima na ostvarenim rezultatima, doprinosu i promidžbi naše Općine te im svima zaželio daljnji uspjeh u osobnom napredovanju. Načelnik je uz čestitke uspješnima uručio i prigodne poklone.

Pročitajte još

‘TEŽAK’ 29 MILIJUNA EURA Konavoski vijećnici izglasali povijesni proračun!

Dulist

KONAVOSKI PANOPTIKUM Ne propustite predavanje najpoznatijeg hrvatskog alpinista Stipe Božića

Dulist

Centar za rehabilitaciju Josipovac na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju

Dulist