Grad

Orsat Puljizević treći u državi iz informatike!

Orsat Puljizević treći u državi iz informatike!

Učenik sedmog razreda Osnovne škole Mokošica Orsat Puljizević ostvario je izvanredan uspjeh osvojivši 3. mjesto u državi na natjecanju iz informatike.


Riječ je o Infokupu 2016, koje se održalo od 15. do 18. 3. u Primoštenu, a Orsat se natjecao u kategoriji Algoritmi Python/Basic/C/C++ (7. razred). Za natjecanje ga je pripremala mentorica Nikolina Bubica. Zahvaljujući izvrsnom nastupu na državnom natjecanju Orsat je pozvan na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu koja će se održati u Krku, 30. lipnja 2016.

Juniorska hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske koje se odvija prema pravilima po uzoru na svjetske i regionalne informatičke olimpijade. Na ovom natjecanju sudjeluje od deset do petnaest najuspješnijih učenika s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2015./2016. koji će tijekom tri do četiri sata natjecanja rješavati 3-5 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi.
Čestitamo Orsatu na izvanrednom uspjehu! – poručili su iz OŠ Mokošica, a čestitkama se pridružuje i DuList.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist