Grad

SJELI ZA STOL Županija i Grad sufinancirat će gradnju lučice na Batali

SJELI ZA STOL Županija i Grad sufinancirat će gradnju lučice na Batali

Čelnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije konačno su sjeli za stol na temu komunalne lučice Batala.

Na sastanku je, kako javljaju iz Županije, analizirano dosadašnje stanje te su svi sudionici iskazali namjeru za što skorije rješenje ovog gorućeg problema, unatoč činjenici što je Vlada Republike Hrvatske propustila obvezati koncesionara na privremeni smještaj plovila s koncesioniranog područja, iako je na to investor bio obvezan sukladno Studiji utjecaja na okoliš Marine Gruž, a na što su županijske službe i ukazale tijekom izrade iste.

Zaključeno je da će Županija putem županijske lučke uprave te Grad Dubrovnik osigurati ukupan iznos od dvadeset milijuna kuna kojim će se financirati projekt čime će se omogućiti suvremeni način komunalnog veza.

S obzirom da se prema dinamici očekuje početak radova u jesen ove godine, Županijska lučka uprava Dubrovnik u tijeku je postupka nabave pontona za privremeni smještaj plovila koja se izmještaju s koncesioniranog područja.

Inače, studija utjecaja na okoliš za komunalnu lučicu Batala završena je koncem 2014. Nakon pribavljanja svih potrebnih suglasnosti ŽLUD, u rujnu 2015., ishodovala je Lokacijsku dozvolu. Glavni projekt sukladno Lokacijskoj dozvoli je završen, te se izdavanje Građevne dozvole za predmetni zahvat očekuje do lipnja ove godine. Sredstva za ove aktivnosti, kao i za privremeni ponton, u cijelosti je osigurala ŽLUD.

Na današnjem sastanku su bili zamjenik župana Davorko Obuljen, gradonačelnik Andro Vlahušić, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić, resorni pročelnici Anita Burić i Ivo Klaić te predstavnici PŠRD Batala.

Pročitajte još

Grad krenuo s uređenjem igrališta na Ilijinoj glavici

Dulist

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist