AktualnoKome zidine

Orlić: Ponovit ćemo sastanak!

Orlić: Ponovit ćemo sastanak!

– Jutrošnji sastanak bio je dobar i konstruktivan, te poprilično otvoren. Nažalost, mi smo zadnji Prijedlog dobili tek u ovu srijedu, tako naša tijela nisu imala vremena za konzultiranje – komentirao je za duList današnji sastanak Denis Orlić, predsjednik DPDS-a.

-Kako nismo imali baš previše vremena, a DPDS odluke donosi kolektivno, dakle malo i veliko vijeće, a sve zbog kratkoće roka, na današnjem sastanku nisu ni bili svi pozvani. Od pozvanih, bili su Tatjana Šimac Bonačić, Pravedan i Viđen, te naravno predstavnici od strane Grada Dubrovnika. Stoga, s ponedjeljka ćemo imati novi sastanak, kada DPDS detaljno izuči Prijedlog – istaknuo je Orlić.

Naime, na inicijativu gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića i predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića, održan je sastanak s predsjednikom Društva prijatelja dubrovačke starine, a uz njih su na sastanku sudjelovali i predstavnici klubova u Gradskom vijeću, a nastavno na saborsku raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika.

Na inicijativu predsjednika Bulića i gradonačelnika Vlahušića, na sastanak su pozvani svi klubovi vijećnika Gradskog vijeća i saborski zastupnici iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Sudionici sastanka u dobroj namjeri zaključili da je u interesu pronalaženja najboljeg modela upravljanja da se neovisno o proceduri donošenja Zakona u Saboru RH odnosi Grada i DPDS-a urede novim ugovorom koji bi štitio interese obaju strana, stoji u službenom priopćenju Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako su Grad Dubrovnik i Gradsko vijeće otvoreni za razgovor i prijedloge oko tehničkog i operativnog dijela funkcioniranja zidina kao dijela dubrovačke spomeničke baštine. Iznio je prijedlog povećanja cijena za 2014. godinu sa dosadašnjih 90 kuna za pojedinačne ulaznice i 70 kuna za grupne na 110 kuna za pojedinačne i 90 kuna za grupne ulaznice, kao i osiguravanje uvjeta za večernji obilazak zidina uz kvalitetnu opskrbu električnom energijom.

Dogovoreno je kako će DPDS napraviti projekciju potreba za ulaganje u obnovu spomeničke baštine kako bi se oformio konačan iznos potreban za rad Društva na godišnjoj razini. Sljedeći tjedan sastat će se Vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine, nakon čega će se DPDS očitovati o prijedlozima predstavnika Grada, rekao je predsjednik Orlić na sastanku.

Pročitajte još

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist