AktualnoKome zidine

Orlić: Gradonačelnik krši ovlasti

Orlić: Gradonačelnik krši ovlasti

Gradonačelnik Andro Vlahušić krši ovlasti vezano za ovaj prijedlog upravljanja zidinama,

jer mijenjanje odredbi Ugovora između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja Dubrovačke starine je isključivo u ovlasti Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a temeljem Statuta odredbe o zastavama su također  u nadležnosti Gradskog vijeća, rekao je za duList potpredsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić, komentirajući nam gradonačelnikovo pismo, koje kako kaže još uvijek nije stiglo Društvu prijatelja dubrovačke starine.

– Ugovor između Društva i  Grada je na snazi. Ugovor koji je na snazi može se promijeniti ili odlukom stranaka ili odlukom suda. Da bi ovaj ugovor bio stavljen van snage voljom stranaka onda o tome trebaju odlučiti oba dvije strane, dakle DPDS i Grad Dubrovnik odnosno Gradsko vijeće. Dakle, o ovom ugovoru ne smije odlučivati sam gradonačelnik Vlahušić jer takvim odlučivanjem opet krši svoje ovlasti jer se odukom Gradskog vijeća ovaj ugovor i zaključio. Prema tome kad i u koliko Gradsko vijeće odluči da ovaj ugovor više ne odgovara Gradu, a onda ćemo vidjet i sjesti što i kako se može učinit. Mi iz Ministarstva nemamo nikakve obavijesti, niti smo pismo dobili poštom- pojasnio nam je Orlić dodavši kako je pitanje isticanja gradskih zastava također u ingerenciji Gradskog vijeća.

– Prema tome, eventualno Gradsko vijeće može odrediti da se istaknu gradske zastave negdje, pa i na zidinama. A naše zastave su istaknute u skladu sa našim ugovorom i u skladu sa našim statutom- dodao je zaključivši kako ni prijedlog povećanja cijena nije u skladu sa postojećim ugovorom.

Cijene zidina prema ugovoru određuje Društvo uz suglasnost gradonačelnika. Određujemo mi, a on nam može ili ne mora dati suglasnost. Mi smatramo da su današnje cijene u redu i primjerene bez obzira na promjenu PDV-a- zaključio je Orlić. 

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist