AktualnoKome zidine

Orlić: Grad nije opravdao ni ovih pola prihoda!

Denis Orlić

– Ja ne mogu utjecati na saborske odluke, ali koliko ja poznam situaciju, taj zakon nije ni smio biti u hitnoj proceduri.

Dakle definitivno ne postoje neki stručni razlozi zašto bi i bio u takvoj proceduri – komentirao je predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić činjenicu da je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika ipak povučen iz hitne procedure u Hrvatskom saboru.
– Ja iskreno vjerujem u pravo i pravnu državu i uvjeren sam da Sabor neće donijeti ništa što ne bi bilo u skladu s našim propisima, Ustavom i duhom našeg prava – rekao je Orlić.

Na naš upit za komentar izjave ministrice Andre Alatar Violić u HTV-ovoj emisiji Spektar kako je vjerojatno da će Grad Dubrovnik i DPDS potpisati novi ugovor, Orlić je odgovorio:

-Ne znam odakle ta pretpostavka ministrici. Ovaj ugovor kakav je sad nama ne odgovara. Mi smo napravili ustup Gradu davši mu pola prihoda, a što se mene tiče, trebali bi svi prihodi ići društvu, jer Grad nije opravdao tih pola prihoda, i nije ništa upotrijebio za baštinu. Prema mom mišljenju svi prihodi bi se trebali vratiti društvu jer bi to bio nekakav duh suradnje između Društva i Grada – rekao je Orlić.

Inače, suprotno napisima koji se mogu iščitati iz pojedinih dubrovačkih medija, prema informacijama na stranicama Sabora, navedeni Prijedlog prvobitno je stavljen na dnevni red saborske sjednice u srijedu, 5. lipnja i to s hitnom procedurom, međutim hitnost je u međuvremenu povučena pa će Prijedlog ići u redovno prvo čitanje dok će drugo možda biti tek najesen.

Ono što je ključno jest kako će se u razdoblju između prvog i drugog čitanja Prijedloga moći podnositi amandmani, a i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika dotad će već biti konstituirano i moći će donijeti valjanu odluku ili mišljenje o Prijedlogu.

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo