Kultura

ORLANDO FURIOSO Večeras u atriju Kneževa dvora Trio Sonatas

ORLANDO FURIOSO Večeras u atriju Kneževa dvora Trio Sonatas

U sklopu ciklusa barokne glazbe Orlando Furioso kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar, dosad su izvedena dva velika djela: Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija i opera Didona i Enej Henryja Purcella, oboje u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik.

Ciklus koji je dosadašnjim koncertima oduševio publiku, nastavlja se večeras u 21 sat u atriju Kneževa dvora, a nosi naziv TRIO SONATAS. Nastupa glazbeni direktor ciklusa Orlando Furioso i svjetski poznati virtuoz barokne violine Dmitry Sinkovsky, violinistica Elena Davidova i violončelistica, Dubrovkinja Mihaela Čuljak, dok će ih na čembalu pratiti Franjo Bilić.

Program koncerta je sljedeći:
D. Castello SONATE CONCERTATE IN STILE MODERNO
M. Ucellini SONATA sopra la Bergamasca
J.-M. Leclair SONATA za dvije violine u b duru, Op. 12, br. 6
A. Vivaldi TRIO SONATA u d molu, RV. 63, Op. 1. br. 2
G. F. Handel TRIO SONATA u g molu, HWV 393

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je +385 91 613 7314.

Građani imaju pravo na povlaštene cijene ulaznica (10 kuna s Libertasovim pokazom, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane koji žive unutar zidina i studente s kulturnom iskaznicom, a za ostale 30 posto popusta na standardne cijene ulaznice koje su od 100 do 300 kuna).

Pročitajte još

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist

LEROVO ‘ČITANJE GRADA’ Bilješke dubrovačkog vlastelina Toma Basiljevića

Dulist

U KNEŽEVOM DVORU Promocija albuma Bonačić/Corvino/Lipić

Dulist