Kultura

‘ORLANDO FURIOSO’ Antiphonus izvodi ‘Pjesme Britanskog otočja’

'ORLANDO FURIOSO' Antiphonus izvodi 'Pjesme Britanskog otočja'

Nakon koncerta Četiri godišnja doba u izvedbi Dmitryja Sinkovskog i gudačkog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ciklus barokne glazbe ‘Orlando Furioso’ nastavlja se koncertom u petak 8. lipnja i nastupom vokalnog ansambla Antiphonus. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora u 21 sat.

Hvaljeni Antiphonus sa svojim voditeljem maestrom Tomislavom Fačinijem i uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca, za ovu prigodu priprema koncert koji dubrovačka publika nije imala priliku ranije čuti: Pjesme Britanskog otočja. Riječ je o narodnim pjesmama Irske, Škotske, zatim o djelima nastalima na dvorovima, ali i onima nastalima za Shakespeareove komade, no ponajviše djelima Johna Downlanda, Henryja Purcella i Roberta Johnsona napisana za lutnju i glasove.

Od osnutka 2008. godine, Antiphonus daje sve od sebe da osvoji i oduševi svoju publiku, na svim hrvatskim festivalima, brojnim gradovima i inozemstvu, dovitljivim koncertnim programima, u rasponu od srednjeg vijeka do suvremenih autora. Posebnost ansambla je fleksibilna činjenica da svoj repertoar izvodi komorno, pa i kada se radi o složenim vokalno-instrumetnalnim kombinacijama.

Antiphonus ćemo slušati i u subotu 9. lipnja s komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, a na programu su djela J.S. Bacha (Magnificat), Antuna Sorkočevića (Dixit Dominus) i G.F. Händela (Glazba za kraljevski vatromet).

Završnica ciklusa barokne glazbe koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, održat će se u utorak 12. lipnja uz djela Bacha i Händela.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist