Kultura

Orkestar kreće na turneju

Orkestar kreće na turneju

Dubrovački simfonijski orkestar sutra kreće na desetodnevnu turneju u Indoneziju gdje će ponovno nastupati u jednoj od najljepših dvorana Azije – Aula Simfonia Jakarta na obljetnici mirotvorne udruge Harmony Centar.

Riječ je o fantastičnoj promociji dubrovačkih glazbenika koji drugu godinu za redom nastupaju u ovoj velikoj azijskoj zemlji, a cijela je turneja u potpunosti sponzorski pokrivena, dok će svim koncertima ravnati maestro Noorman Widjaja.
Tri koncerta započinju subotnjim nastupom u Auli Jakarti gdje će kao solist nastupiti ruski pijanist Andrey Pisarev, dok u nedjelju u dvorani Grand Melia orkestar izvodi program posvećen Straussu. Završni koncert održat će se u jedinstvenom ambijentu Vihara hrama u Medanu na otoku Javi, a uz maestra Widjaju koji će ravnati izvedbom kao solisti će nastupiti indonezijska pijanistica Christine Uotomo i njemački violinist Iskandar Widjaja.

Riječ je o još jednom velikom iskoraku na svjetsku scenu Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji posljednjih godina s velikim uspjehom nastupa u dvoranama SAD-a, Europe i Azije.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist