Kultura

Kako okusiti jabuku

Kako okusiti jabuku

Prirodoslovni muzej Dubrovnik i jutros je bio mjestom okupljanja djece koja su se u sklopu festivala „Čovjek na Zemlji“ susreli s radionicom „Slow Food – istraživanje okusa“.

Tema s kojom su ih upoznavali voditelji Slow Food Dubrovnik i muzejska pedagoginja Katarina Ivanišin Kardum bila je jabuka, njen okus, miris, oblik, boje i sve što može ponuditi ljudskim osjetilima i mašti.

Festivalske radionice se nastavljaju poslijepodnevnom izradom prirodne kozmetike koju, ovaj put za odrasle vodi Ivana Lovrić (ZMAG), a u 18:30 predavanje o Slow Foodu održat će Ivo Kara Pešić nakon čega slijedi projekcija filma „Terra Madre Ljudi“ (Paolo Casalis i Stefano Scarafia, 2008., 16').
Večerašnji program u 20 sati seli u Kino Slobodu gdje će biti projekcija filma „HRANA d.o.o – FOOD Inc.“ (Robert Kenner, 2009., 93').

        PROGRAM          

PETAK, 30. RUJNA
10:00 Prirodoslovni Muzej Dubrovnik
Radionica za mlade: OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE
(voditelj dr.sc. Dražen Šimleša)
16:15 – 18:15
Radionica za odrasle: IZRADA PRIRODNE KOZMETIKE
(voditeljica Ivana Lovrić)
19:00
Predavanje: PERMAKULTURALNI PRIMJERI OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE
(Matko Šišak)
20:00
Projekcija filma: GORJETI NA SUNCU – BURNING IN THE SUN
(Cambria Matlow, 2010., 82')

SUBOTA, 1. LISTOPADA
10:00 Zavičajni Muzej Konavala
Uvodno predavanje: KAKO SMANJITI OTPAD
(dr.sc. Dražen Šimleša)
Radionica: RECIKLAŽA PLASTIČNIH VREĆICA
(voditeljica Matea Medić)
18:30
Predavanje: KONAVLE: PRIRODA KAO KULTURA
(dr.sc. Ivo Lučić)
20:00
Projekcija filma: ZEMLJA SMEĆA
(L. Walker, K. Harley, J. Jardim, 2010., 99')
Koncert: ZEMALJCI

 

Pročitajte još

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist