Grad

ORGANIZATORI NEM-a O GABRIELLE UNION ‘Nismo imali saznanja o incidentu, i nas je informacija iznenadila’

Poznata američka glumica Gabrielle Union u svojim je memoarima opisala nemili događaj koji joj se navodno dogodio u Dubrovniku prije dvije godine, kada je doživjela ‘veliku količinu mržnje i prijetnje nasiljem’. Inače, tada je u naš grad došla s Jessicom Albom u sklopu događanja New Europe Market.

Organizatorima TV marketa NEM Dubrovnik nije poznato kako je Gabrielle Union iskoristila svoje slobodno vrijeme nakon što je završila s poslovnim obavezama na događanju.

-Nismo imali nikakvih saznanja o incidentu, jučerašnja informacija nas je iznenadila jednako kao i Dubrovčane i širu javnost. Žao nam je zbog neugodne situacije u kojoj se Grad zatekao te citiramo gradonačelnika Matu Frankovića kako je Dubrovnik bio i bit će u budućnosti Grad slobode, jednakosti i poštovanja prema svima – istaknuli su u odgovoru za DuList iz NEM-a.

Podjsjetimo, dubrovački gradonačelnik Mato Franković reagirao je na ove napise te uputio otvoreno pismo američkoj glumici. U njemu je među ostalim istaknuo da je ostao nemalo iznenađen njenom izjavom kako je za vrijeme boravka u Dubrovniku doživjela neugodno iskustvo.

‘Dubrovnik dojmovi – predivno!’
Union dvije godine nije progovarala o neugodnom incidentu koji joj se navodno dogodio u Dubrovniku. Otkrila je to u svojim memoarima ‘Imate li nešto jače’ gdje je zapisala kako je u jednom baru u Dubrovniku, za kojega je mislila da je ‘gay bar’, doživjela veliku količini mržnje i prijetnje nasiljem. Sa svojim je društvom, zapisala je, htjela popiti piće, no kad se osvrnula oko sebe vidjela je memorabilije Jima Crowa, dok su je osobe koje je doživjela kao neonaciste odmah zastrašile.

No, takvo nešto nije spominjala kada je te 2019. godine napustila Dubrovnik. Dapače, bila je oduševljena Dubrovnikom i Hrvatskom. U naš je grad, podsjetimo, došla s Jessicom Albom u sklopu festivala New Europe Market. Nakon odlaska iz Dubrovnika je u Monte Carlu svoje oduševljenje podijelila s novinarkom Nove TV.

-Dubrovnik dojmovi – predivno! Jednostavno predivna zemlja! Nevjerojatna hrana, prekrasni ljudi. K tome, veliki sam obožavatelj ‘Igre prijestolja’ i bila sam presretna što sam ušetala u njegovo kraljevstvo – otkrila je tada Gabrielle Union.

 

Pročitajte još

DPDS PROSLAVIO VRIJEDNU OBLJETNICU ‘Sve ono čemu se dive UNESCO i ICOMOS rezultat je sedam desetljeća rada’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PRIKLJUČI SE AKCIJI, UDOMI SA ŽARKOVICE Rok produljen za 45 dana, do sada zbrinuta 174 psa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija