Crna kronika

Optužnica protiv Jurišića i Šačića

Optužnica protiv Jurišića i Šačića

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Splićanina Ivice Jurišića i Dubrovčanina Maria Šačića vezano za svodništvo i pomaganje u svodništvu.

Naime, u priopćenju splitskog DORH-a, u kojem se za Jurišića i Šačića navodi samo godina rođenja, piše kako je podignuta optužnica protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja pet kaznenih djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. Kaznenog zakona i hrvatskog državljanina (1969.) zbog kaznenog djela pomaganje u podvođenju iz čl. 195. st. 2. Kaznenog zakona u svezi s čl. 38. KZ-a. (18. 6. 2012.)

Optužnicom se prvookrivljenog Jurišića tereti da je od 21. prosinca 2009. do 21. travnja 2012. na jahtama i hotelima na širem području Splita i Dubrovnika, u nakani ostvarivanja dobiti, dogovorio s pet žena pružanje seksualnih usluga za novac. Cijena navedenih usluga kretala se od po 2.250,00 kuna do 6.000,00 kuna, a prvookrivljeni je dijelio zaradu s osobama koje su pružale seksualne usluge na način da je od deset do trideset posto od zarađenog iznosa zadržavao za sebe.

Optužnicom se drugookrivljeniku Mariju Šačiću stavlja na teret da je 20./21. travnja 2012. pomogao prvookrivljeniku, u nakani da ostvari dobit, odvesti djevojku na određenu lokaciju radi pružanja seksualnih usluga čime si je pribavio imovinsku korist od najmanje 575,00 kuna.
 

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist